• Klimaatburgemeester Matthijs Hombergen en wethouder Van Wikselaar verzorgden de officiële opening.
• Klimaatburgemeester Matthijs Hombergen en wethouder Van Wikselaar verzorgden de officiële opening. Foto: Linda de Kort

Zonnepanelen op dak Bomenwacht

Algemeen

LINSCHOTEN  • Afgelopen week was er een klein feestje aan de Van Rietlaan in Linschoten. Wethouder Van Wikselaar en Matthijs Hombergen, de klimaatburgemeester van Montfoort, openden het zonnepark van Bomenwacht Nederland en De Boominspecteurs.

Op het dak van het kantoorpand aan de Van Rietlaan in Linschoten liggen sinds kort maar liefst 240 zonnepanelen, die samen 90.000 kwh per jaar opwekken. De opgewekte stroom wordt direct gebruikt voor de stroomvoorziening in het kantoorpand én om het elektrische wagenpark op te laden.
“Het was een flink project, maar we zijn heel blij dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Duurzaamheid hoort bij ons DNA”, vertelt Rob Hollemans, financieel directeur van Bomenwacht Nederland.
De gemeente Montfoort heeft zonnepanelen prioriteit gegeven en Bomenwacht Nederland en De Boominspecteurs in Linschoten doen graag een duit in het zakje.
Sinds de verhuizing naar het pand in Linschoten in juli 2018, speelt het idee al om zonnepanelen te plaatsen. Niet alleen bij Bomenwacht Nederland en De Boominspecteurs, maar ook bij de eigenaar van het pand, Peter de Koning. Het aanleggen en financieren van de zonnepanelen is dan ook een gezamenlijk project. Dat verhuurder en huurder gezamenlijk dit project tot uitvoering hebben gebracht, is een bijzondere samenwerking te noemen.
Wethouder Van Wikselaar verzorgde de officiële opening graag. “Het is mooi dat deze initiatieven bestaan. Als gemeente juichen we dit van harte toe”, aldus de wethouder.