IJFC-vrouwen winnen ook van Ter Leede

Sport

IJSSELSTEIN • De vrouwen van IJFC hebben ook hun vierde competitiewedstrijd gewonnen. Op eigen veld werd Ter Leede met 3-2 verslagen. Hiermee blijft IJFC koploper in de competitie met 3 punten voorsprong op de eerste achtervolger.

IJFC begon wat onrustig en Ter Leede was de eerste periode de bovenliggende partij. In de 7e minuut kwam Ter Leede op voorsprong door een niet te keren schot van de linksbuiten. 0-1.

IJFC herpakte en schakelde bij. Al snel was er een goede kans op de gelijkmaker via Iris Werkhoven, maar de keepster redde fraai.

In de 20e minuut was het wel raak. Een prachtige aanval die verlegd werd van links naar rechts en met veel lopende mensen, eindigde bij Sarina Pua vlak voor het 16 meter gebied. Zij stuurde Iris Werkhoven het strafschopgebied in met een geweldige lob. Iris hield het overzicht en legde de bal goed terug op Hafida El-Yebdri die van dichtbij binnentikte.

IJFC werd hierna sterker en sterker, al werd er nog een serieuze kans weggeven door ongelukkig uitverdedigen achterin. Maar IJFC was los en dat resulteerde in een paar schitterende aanvallen. De eerste eindigde in een voorzet van Sarina Pua die voor het doel langs scheerde. De tweede was de mooiste aanval van de middag. Iris die prachtig wegdraaide op rechts en het spel wat vervolgens verlegd werd naar links met één keer raken, het strakke inspelen van Sarina in de spits door Lizzy Bouwman die vervolgens de bal liet vallen voor Iris die hiermee het eindstation werd van haar eigen opgezette aanval. Helaas raakte ze de bal net niet goed en vloog hij over het doel maar het was een aanval uit het boekje.

De derde fraaie aanval eindigde, in de 35e minuut, wel in een goal.  Sarina en Hafida vonden elkaar in de combinatie en dat werd gevolgd door een pass met de buitenkant voet van Hafida op Kirsten Plug. Kirsten nam de bal aan en na een schijntrap haalde ze vervolgens verwoestend uit waardoor het 2-1 werd. Dat was tevens de ruststand.

Een paar minuten na de rust nam Sophie Oude Ophuis het doel onder vuur waarbij de keepster maar ternauwernood kon redden.

In de 52e minuut was er voor die keepster geen houden aan. Een verdedigster van Ter Leede schoof de bal zo in de voeten van Sarina Pua die, met een mooie schuiver, de bal in de hoek werkte.

Ter Leede bleef ervoor gaan, maar de kansen waren voor IJFC maar deze werden niet verzilverd.

Doordat IJFC de genadeklap niet uitdeelde, bleef de spanning in de wedstrijd. En die spanning werd alleen maar groter omdat Ter Leede in de 88e minuut de 3-2 wist te scoren.

Daar Ter Leede alles op de aanval zette kreeg IJFC nog enkele grote kansen waarbij Chayenne Rauwerda bijna scoorde na een geweldig uithaal met binnenkant rechts, maar de bal scheerde net over de lat.

Gescoord werd er niet meer, en zo kon IJFC haar 4e overwinning van het seizoen noteren.