Montfoort SV’19 verslaat Olympia en ander voetbal in de regio

Sport

Montfoort SV’19 verslaat Olympia

Montfoort SV’19 versloeg het Goudse Olympia, dat dit seizoen overstapte naar het zaterdagvoetbal, met 2-1. De Montfoorters stijgen naar de gedeelde tweede plaats op de ranglijst. Na een sterk Gouds begin opende Bart Roelofs met een fraaie lob de score. Thomas Koense had kort daarna pech dat zijn inzet tegen de lat belandde. In de tweede helft kon de thuisclub de gasten lange tijd van zich afhouden. Nadat doelman Robin Vianen met twee reddingen de gelijkmaker voorkwam, benutte Randy Meeuwsen een strafschop, gegeven wegens hands. Olympia bracht meer risico in zijn spel en scoorde in de slotfase de aansluitingstreffer. Verder liet Montfoort SV’19 het niet komen.

Standaardsituaties nekken Benschop

Benschop verloor in Almere met 4-2 van Waterwijk, dat al zijn treffers uit standaardsituaties scoorde. ‘’Daar baal ik ontzettend van,” vertelde Benschop-trainer Raymond van der Kort na afloop. ‘’Uit dit duel hadden we meer moeten halen. Lucas van Dam schoot ons snel op voorsprong, waarna de thuisclub, die echt niet beter was dan wij, twee keer kans zag te scoren. De gelijkmaker van ons – Patrick Maton schoot raak vanaf elf meter – was verdiend. Toch lieten we ons daarna weer onnodig verrassen. De 4-2 werd door een speler van de thuisclub met zijn hand à la Maradonna binnengetikt. Zaterdag spelen we voor de beker uit tegen Woudenberg.”

Het zit SPV’81 niet mee in Linschoten

Het nog puntloze SPV’81 verloor in en tegen Linschoten met 2-0. De eerste kans was voor de Polsbroekenaren. De anders zo trefzekere spits Stijn Achterberg kon deze echter niet verzilveren. De thuisclub slaagde erin SPV’81 op eigen helft vast te zetten. Pas na rust opende Linschoten de score via Sam da Cruz. Het elftal van René Eyra ging voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker. ‘’Daarbij gaven we soms te veel ruimte weg,” aldus Eyra, ‘’Daar kon Linschoten een keer van profiteren. Een eretreffer was ons niet gegund.”  Voordat Ivo Sluis de bal uit een vrije trap keihard tegen de lat knalde, schoot Roozenboom raak.  Linschoten ontvangt zaterdag voor de beker het Rijswijkse Vredenburch.

Cabauw goed voor de dag tegen VEP

Cabauw speelde in Woerden met 1-1 gelijk tegen koploper VEP, dat na een half uur spelen op voorsprong kwam. De Cabauwenaren, die goed druk zetten en na het veroveren van de bal er snel uitkwamen, scoorden via Nik Jongbloed de verdiende gelijkmaker. ‘’In de tweede helft trok VEP de wedstrijd naar zich toe, maar verdedigend stonden we goed,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ..Af en toe kwamen we er nog gevaarlijk uit en creëerden we enkele kansen. Het is zeker geen gestolen punt.”

Zaterdag ontvangt Cabauw voor de beker FC Skillz Wateringse Veld uit Den Haag.