IJsseloever H1 - Houten H1 Foto: Tony Buijse

IJsseloever wint belangrijke Local Derby tegen Houten

Sport

IJSSELSTEIN • Mede door het mooie nazomerweer, was er veel publiek naar Hockey Club IJsseloever gekomen voor de eerste locale derby van het seizoen, IJsseloever tegen Houten.

Houten staat op dat moment aan kop in de poule. Als winnaar van de Silver Cup 2021-2022, speelt Houten dit seizoen ook mee om de Gold Cup. Daarin plaatste het zich een week geleden voor de derde ronde door niemand minder dan Hoofdklasser Oranje Rood Heren 1 te verslaan met 1-0. In de poule won het team vorig weekend met 1-0 van Kromhouters Heren 1. Het zelfvertrouwen van het team is groot evenals hun prestaties.

IJsseloever speelde vorige week uit bij Etten-Leur Heren 1 en speelde er 1-1 gelijk. De wedstrijd tegen Houten is niet alleen een locale derby maar ook meteen een kraker. Vroeg in de competitie lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen Etten-Leur, Houten en IJsseloever.

In de wedstrijd maakt Houten een sterke indruk. Het zet IJsseloever flink onder druk. Het eerste kwart blijft nog doelpuntloos. In het tweede kwart scoort IJsseloever na een fraaie aanval de 1-0. Houten weet daarna 1-1 gelijk te maken. In de tweede helft voert Houten de druk verder op. Het krijgt een aantal strafcorners, maar benut die niet. IJsseloever blijft uitstekend verdedigen en de keeper maakt een paar belangrijke reddingen. Na wederom een fraai actie scoort een van de IJsseloever spitsen de 2-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoort deze zelfde spits 3-1.

Op 30 oktober speelt Ijsseleoever H1 de volgende wedstrijd uit in Utrecht tegen USHC H1. De volgende thuiswedstrijd is op 6 november tegen QZ H1.