Afbeelding

Rijkswaterstaat sluit draaibrug Montfoort af

Algemeen

MONTFOORT •  Vanaf vandaag sluit Rijkswaterstaat de draaibrug over de Hollandsche IJssel in Montfoort af voor al het verkeer en wordt een tijdelijke hulpbrug in gebruik genomen. Volgens plan wordt dit najaar de draaibrug gerenoveerd door Rijkswaterstaat.  Het draaiende gedeelte van de draaibrug wordt in het weekend van 21 tot 23 oktober eruit gehaald met een hijskraan en op een externe locatie gerenoveerd. Dit bijzondere schouwspel is voor iedereen te volgen via een livestream.

Veilig kijken of afstand
Om veilig te kunnen werken, is tijdens het hijsweekend de omgeving rond de draaibrug afgezet met bouwhekken. Er is ter plekke dan ook weinig ruimte waar de werkzaamheden veilig te bekijken zijn. Om dit bijzondere schouwspel toch te kunnen volgen, is het uithijsen van de draaibrug te volgen via een livestream. Op zaterdag 22 oktober staat op www.rws.nl/draaibrugmontfoort een link naar de webcam.

Verkeershinder
Voor het uithijsen van de draaibrug is een grote hijsopstelling nodig. Dit veroorzaakt in Montfoort de volgende verkeershinder:

Tijdelijke hulpbrug
Vanaf woensdag 12 oktober 17.00 uur sluit Rijkswaterstaat de draaibrug af voor al het verkeer en wordt een tijdelijke hulpbrug in gebruik genomen. (Brom)fietsers, voetgangers en de hulpdiensten maken vanaf 12 oktober gebruik van deze tijdelijke hulpbrug. Aan het begin en einde van de brug zijn paaltjes geplaatst, zodat autoverkeer er niet overheen kan. Het autoverkeer rijdt vanaf 12 oktober tot april 2023 om via de N204 en N228.