Langere wachttijd voor hulp en hulpmiddelen

ijsselstein • Inwoners die hulp bij het Sociaal Team van de gemeente IJsselstein vragen moeten op dit moment langer dan gewoonlijk wachten op hulpmiddelen en huishoudelijke hulp. De langere wachttijden komen door personeelstekorten en tekorten aan grondstoffen en onderdelen.

Om te beginnen is de wachttijd voor een eerste gesprek met het Sociaal Team door personeelstekort al langer dan gebruikelijk is. Daarna duurt het bovendien nog enkele weken tot soms maanden voordat hulpmiddelen, zoals een rolstoel of scootmobiel geleverd kunnen worden.

Ook de thuiszorgorganisaties kampen met een tekort aan personeel. Inwoners met een hulpvraag moeten na goedkeuring van de gemeente een aantal weken tot soms een aantal maanden wachten tot de hulp start. Daarnaast is het niet zeker dat inwoners die al huishoudelijke hulp ontvangen al hun uren steun blijven ontvangen. Deze inwoners worden door de thuiszorgorganisaties of het Sociaal Team op de hoogte gesteld.

Ondertussen benadrukt het Sociaal Team van IJsselstein dat inwoners elkaar kunnen helpen om de wachttijd voor hulpmiddelen te beperken. Inwoners kunnen thuis een hulpmiddel hebben staan dat ze niet meer gebruiken. Het Sociaal Team of het bedrijf dat het hulpmiddel heeft geleverd haalt het hulpmiddel graag op. Zo kunnen zij dankzij iemand anders sneller blij maken met een hulpmiddel.

Het Sociaal Team is bij vragen bereikbaar via 030-7650026 of via sociaalteam@ijsselstein.nl.