donderdag 13 oktober

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

Spelavond ’t Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur; het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 29 september: bij rummikubben was Lize de Haay met 21 strafpunten de beste, en bij klaverjassen Gert-Jan Bultman met 5718 punten. Nieuwe deelnemers welkom.

vrijdag 14 oktober

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, Overtoom 3
De middag wordt opgeluisterd met piano en gitaarmuziek. Dit is niet alleen voor KBO leden, maar ook voor introducés en overige belangstellenden! Gezelligheid staat voorop. Consumpties voor eigen rekening. Na afloop een hapje mee-eten, aanmelden kan tot 7 oktober. Zie daarvoor: https://www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/ijsselstein

zaterdag 15 oktober

12e Veldrit van Montfoort
10:30-14:15 Montfoort, Stadspark
WTC Woerden organiseert een veldrit in het Stadspark van Montfoort. Met diverse nplaatselijke en regionale favorieten. Het programma begint om 10.30 uur met de categorie Nieuwelingen. Om 13.30 begint de laatste wedstrijd, die van de Masters 40+. Tussendoor verschijnen achtereenvolgens de Junioren en de amateurs/Sportklasse aan de start.

Kaasactie Linschoten
12:00 Linschoten, langs de deuren
Leden van de Polsstokclub Linschoten en muziekvereniging Linfano gaan 's middags langs de deuren om pondskaasjes in verschillende smaken te verkopen. De opbrengst is voor de jeugdafdelingen. Smaken: Italiaanse kruiden, groene pesto, mosterd, bier, komijn en naturel. Een kaasje kost 9,50 euro; twee voor 18 euro. Wie niet thuis is krijgt een bestelformulier in de bus.

Open Huis bij Dierenuitvaartcentrum IJsselstein
14:00-16:00 IJsselstein, Dierenuitvaartcentrum, Oude Utrechtseweg 3
Altijd al willen weten hoe een dierencrematorium werkt? Neem een kijkje voor en achter de schermen en stel al je vragen. Ontvangst met een hapje en een drankje. Voor de kinderen kleurplaat en zachte knuffel. Gelegenheid tot herdenken overleden huisdier bij de gedenkboom. Ook presentaties dierenvoedselbank en dierenambulance. Na afloop passende attentie voor bezoekers.

Jan Claussen opent Chateau Leiband
14:30-17:00 Linschoten, Dorpshuis De Vaart, Jacob Barneveldstraat 24
Na ruim twee jaar uitstel door corona kan Toneelvereniging Jan Claussen eindelijk de deuren van 'Chateau Leiband' voor het publiek open stellen. Maak kennis met de eigenaren en bezoekers van deze bijzondere Bed & Breakfast in een oud kasteel ergens op het platteland van Frankrijk. Weten zij alle problemen waarmee ze worden geconfronteerd op te lossen? Avondvoorstelling inmiddels uitverkocht. Beschikbare kaarten voor de middag, mits beschikbaar, te koop bij Dorpshuis de Vaart. Zie ook: www.janclaussen.nl

Vrije linedance-avond
20:00-01:00 Cabauw, In ’t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Linedance-groep The White Horse Dancers organiseert een vrije linedance avond. Iedereen welkom. Entree voor leden 2 euro; niet-leden 6 euro.

Fanfareorkest Excelsior 115 jaar
20:00-22:30 IJsselstein, ’t Kruispunt, Touwlaan 36
Het IJsselsteins Fanfareorkest Excelsior viert het 115-jarig bestaan met een avond vol bekende klassiekers, filmmuziek en toppers van nu. Niet alleen het fanfareorkest is deze avond aanwezig, ook de jonge leden pakken graag hun moment. Kaarten zijn te reserveren via www.excelsior-ijsselstein.nl of verkrijgbaar aan de kassa in ’t Kruispunt. Entree is 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Najaarsconcert Onderling Genoegen en St. Carolus
20:00-22:00 Benschop, Muziekgebouw, Koningin Wilhelminastraat 31
De harmonie en slagwerkgroep van Onderling Genoegen geeft samen met St. Carolus uit Montfoort een najaarsconcert met een zeer gevarieerd programma onder leiding van Huub de Jong en Wim Smits. Voor de harmonieën is het de eerste keer dat zij onder leiding van hun nieuwe dirigent Huub de Jong een concert uitvoeren. Zaal open om 19.30 uur. Toegang is gratis; fooienpot aanwezig.

Cabaretpoel Vier keer Leuk
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
De Cabaretpoel ontbreekt ook dit jaar niet in het programma van Cultureel Montfoort. Voor de vijfde maal een avondvullende voorstelling met vier cabaretiers in een soort reizend cabaretfestival, maar zonder competitie-element. Een afwisselende avond met aankomende talenten die elk een half uur van het programma voor hun rekening nemen.. Entree 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nll

zondag 16 oktober

Paddenstoelenwandeling landgoed Oostbroek
10:00-12:30 Nieuwegein, IJsselstein
IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein organiseert een paddenstoelenwandeling op het landgoed Oostbroek te De Bilt. Extra aandacht voor de relatie met bomen. Verzamelen om 10.00 uur bij Jack’s grillhouse in park Oudegein om samen te carpoolen. Wie rechtstreeks wil gaan: om 10.30 uur op de kleine parkeerplaats bij het winkeltje/informatiecentrum van Landgoed Oostbroek. Deelname is gratis. Aanmelden uitsluitend via de email: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl. Voor telefonische informatie: 06-1842 6738.

woensdag 19 oktober

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring Kasteelplein 7
Voor wie onder begeleiding van vrijwilligers handiger wil worden met de computer, smartphone of tablet. Of meer wil weten van Whatsappen, sms-en of mailen en het downloaden van een e-book. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Wekelijks inloopspreekuur.

Driegangen diner met spellenmiddag
12:30-16:00 Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 uur een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Opgeven tot en met 14 mei bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038, Gerda Boer, tel. 0348-553387. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

Boekenmarkt Agnesschool
14:00-15:00 IJsselstein, Agnesschool, Zomerdijk 43
Voor de tweede keer een kleedjesmarkt met boeken op het plein van de Agnesschool als afsluiting van de Kinderboekenweek 2022 Gi Ga Groen. Bij slecht weer is de boekenmarkt in de hal van de school. De toegang is uiteraard gratis.

Jon van Eerd e.a.: ‘Zo vader zo zoon’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Met ‘Zo vader zo zoon’ waait er een wervelwind van hilarische situaties door het theater. Misverstanden, intriges en verwikkelingen brengen Harrie Vermeulen tot een ongekend komisch hoogtepunt. Jon van Eerd laat zich wederom van zijn meest grappige kant zien, met aan zijn zijde Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé. Try out. Ook op donderdag 20 oktober. Prijs: 29 euro. Kaarten en info via www.fulcotheater.nl

Bijeenkomst Klankbord Benschop
20:00 Benschop, Dorpshuis XXL
Vergadering van het Klankbord Benschop. Aanmelden van vragen of sugg­esties kan via de mail: klankbord_benschop@h­otmail.com. Indien nodig volgt een uitnodiging voor nadere toelichting.

donderdag 20 oktober

Jon van Eerd e.a.: ‘Zo vader zo zoon’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Met ‘Zo vader zo zoon’ waait er een wervelwind van hilarische situaties door het theater vol misverstanden, intriges en verwikkelingen. Jon van Eerd laat zich wederom van zijn meest grappige kant zien, met aan zijn zijde Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé. Try out. Prijs: 29 euro. Kaarten en info via www.fulcotheater.nl

vrijdag 21 oktober

Expositie schilderijen Ans Wilbers
14:00:16:00 IJsselstein, Stadhuis, Overtoom
Ans Wilbers exposeert haar schilderijen in de Skylobby van het IJsselsteinse Stadhuis. Open inloopmiddag in aanwezigheid van de kunstenaar. Bezoekers welkom. Koffie en thee staan klaar.

Repair Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, SWOM Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36
Minder afval dankzij Repair Café: “In principe proberen we alles te repareren.” Gratis. Ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig voor advies over energiebesparing in huis. Naast een werkplek is het Repair Café ook een ontmoetingsplek. Elke derde vrijdag van de maand.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Digi Café Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Over Whatsappen, sms-en en mailen, praktische apps en het downloaden van een e-book. Vrijwilligers beantwoorden vragen en helpen gratis op weg. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

Boekenbeurs St. Victorkerk
14:00-17:00 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 145
Op vrijdag start de boekenbeurs in de St. Victorkerk. Enorm aanbod alfabetisch gesorteerd. Er zijn spannende, romantische boeken en boeken met waargebeurde verhalen. Ook weer een ruim aanbod aan puzzels, allemaal gecontroleerd. Ook ruimte voor een praatje en een kopje koffie of thee. Opbrengst is voor het onderhoud van de St. Victorkerk.

Guilty Pleasures 538
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een liveband bestaande uit vijf muzikanten en twee backingvocals brengt samen met frontman Pieter van der Zweep de grootste internationale Guilty Pleasures als ‘Never gonna give you up’, ‘Wake me up before you go-go’, ‘Wannabe’ en ‘Call me maybe’. Evenals de bekendste klassiekers van eigen bodem. Na afloop afterparty met 538 Die Verrückte Stunde. Prijs: 28,50 euro. Kaarten en info via www.fulcotheater.nl

zaterdag 22 oktober

Boekenbeurs in de St. Victorkerk
10:00-12:30 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 145Laatste dag van de boekenbeurs in de St. Victorkerk. Enorm aanbod alfabetisch gesorteerd. Er zijn spannende, romantische boeken en boeken met waargebeurde verhalen. Ook weer een ruim aanbod aan puzzels, allemaal gecontroleerd. Prijzen vanaf 1 euro. Geen lezer: loop dan binnen voor een praatje en een kopje koffie of thee. Opbrengst is voor het onderhoud van de St. Victorkerk.

Santana Revival
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5 Santana Revival terug naar Theater Pantalone om de mooiste songs van een van de grootste gitaristen aller tijden ten gehore te brengen, zoals Jingo en Black Magic Woman. De Utrechtse tributeband Santana Revival is onderdeel van het collectief Rock Revivals en heeft zich gespecialiseerd in het vrijwel identiek naspelen van het repertoire van Santana uit deze periode: de jaren ’60 en ’70. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl.

zondag 23 oktober

IJsselsteins Zeemanskoor zingt voor KWF
14:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5 Vijftig stoere zeebonken brengen net zulke stoere zeemansliederen. Het koor wordt begeleid door accordeonisten, een grote trom, bekken, banjo, gitaar, tamboerijn, mondharmonica en een scheepsbel. Gastoptredens van Melanie Ryan en van de Zonnetjes.. Opbrengst concert en tombola in de pauze voor het KWF. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl.

dinsdag 25 oktober

Kinderrondleiding in herfstvakantie
14:00 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7De gids van Uit in IJsselstein neemt de kinderen op dinsdag 25 oktober en donderdag 27 oktober mee op ontdekkingstocht door de historische binnenstad. Onderweg horen de kinderen leuke weetjes over de monumenten en spannende verhalen over de IJsselsteinse geschiedenis. Deze wandelingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) starten om 14.00 uur en duren circa een uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

woensdag 26 oktober

Kinderrommelmarkt De Clinckhoeff
09:00-14:00 IJsselstein, Winkelcentrum de ClinckhoeffDe winkeliers van Winkelcentrum de Clinckhoeff organiseren in de herfstvakantie weer een kinderrommelmarkt. Kinderen verkopen er hun leukste rommeltjes en kinderspeelgoed. Een inschrijfformulier kunnen de kinderen ophalen en inleveren bij Slijterij en Wijnhandel Pinot. Deelname is gratis, maar er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar. Voor de deelnemende kinderen is er wat lekkers en voor de ouders en bezoekers is er koffie/thee en een koekje. Na afloop ontvangen alle bezoekers een ijsje als afsluiting.

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring Kasteelplein 7Voor wie onder begeleiding van vrijwilligers handiger wil worden met de computer, smartphone of tablet. Of meer wil weten van Whatsappen, sms-en of mailen en het downloaden van een e-book. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Wekelijks inloopspreekuur.

donderdag 27 oktober

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

Kinderrondleiding in herfstvakantie
14:00 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7De gids van Uit in IJsselstein neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht door de historische binnenstad. Onderweg horen de kinderen leuke weetjes over de monumenten en spannende verhalen over de IJsselsteinse geschiedenis. Deze wandelingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) starten om 14.00 uur en duren circa een uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

vrijdag 28 oktober

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4,Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Laatste keer van dit seizoen.

zaterdag 29 oktober

Vogelexcursie naar de Maashorst (NB)
07:30-17:00 Vogelwacht Nieuwegein, IJsselsteinDe Vogelwacht organiseert een excursie naar natuurgebied De Maashorst in Noord-Brabant. Grasland, weiland, omgeven door gevarieerde bossen en een paar vennen. Najaarstrek met onder meer Tapuit, Paapje en Beflijster zijn, maar ook Ortolaan, Duinpieper en Zwarte Ooievaar. Flinke aantallen Rode Wouwen, Buizerden en Visarenden. Kortom, een bezoek aan de Maashorst is altijd de moeite waard. Aanmelden: uiterlijk 27 oktober bij Chris Kling, e-mail chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Vertrek per auto : 07.30 uur vanaf parkeerplaats de Blokhoeve (NBC), Blokhoeve 3-5, Nieuwegein.

MajestiQ speelt Britse pop- en rockhits
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5De band MajestiQ presenteert een muzikale reis langs Britse hits van de afgelopen decennia. Met een flinke dosis Queen, The Beatles en The Rolling Stones, en verrassende andere Britse nummers. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl.

zondag 30 oktober

Spoorzoeken in Kliederkerk
14:30-17:00 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Kinderen kunnen samen met (groot) ouders, buren en vrienden spoorzoeken bij KIiederkerk IJsselstein. Samen ontdekken, vieren en eten. Met dit keer negen ontdekactiviteiten. Toegang is gratis. Inloop vanaf 14.30 uur in de Ontmoetingskerk. Voor meer informatie https://www.facebook.com/KliederkerkIJsselstein.

dinsdag 1 november

CURSUS MINDFULNESS in VIANEN
Voel jij je vaak onrustig, gestrest of moe? Of maak je je zorgen over de toekomst of andere dingen? Dinsdagavond 1 november start er in Vianen een mindfulnesstraining. Doe mee en leer in acht avonden hoe je meer rust en balans kunt krijgen in je dagelijks leven. Deze training wordt wereldwijd gegeven door gecertificeerde trainers en vergoed door diverse zorgverzekeraars, werkgevers, UWV of gemeentes. Meer informatie of aanmelden kan bij Yvonne Koedam, via de site of telefonisch. Telefoon: 06-22240671Website: www.yvonnekoedam.nl

woensdag 2 november

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring Kasteelplein 7Voor wie onder begeleiding van vrijwilligers handiger wil worden met de computer, smartphone of tablet. Of meer wil weten van Whatsappen, sms-en of mailen en het downloaden van een e-book. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Wekelijks inloopspreekuur.

donderdag 3 november

Avond Oud Montfoort
19:00-22:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Cultureel Montfoort is er weer in geslaagd om mensen bij elkaar te brengen die elk een onderdeel van de geschiedenis van de stad belichten. Terug in de tijd met historische beelden van onder meer Montfoort 650 jaar stad en een presentatie van Stichting Oud Montfoort met niet eerder vertoonde foto’s en film. Advies: reserveer tijdig want snel uitverkocht. Toegang 15 euro. Ook op vrijdag 4 november. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

vrijdag 4 november

Repair Café Montfoort
13:30-16:00 Montfoort, SWOM DoeMeeHuis, Kasteelplein 7Minder afval dankzij Repair Café: "In principe proberen we alles te repareren.” Gratis. Ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig voor advies over energiebesparing in huis. Naast een werkplek is het Repair Café ook een ontmoetingsplek. Elke eerste vrijdag van de maand.

Avond Oud Montfoort
19:00-22:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Cultureel Montfoort is er weer in geslaagd om mensen bij elkaar te brengen die elk een onderdeel van de geschiedenis van de stad belichten. Terug in de tijd met historische beelden van onder meer Montfoort 650 jaar stad en een presentatie van Stichting Oud Montfoort met niet eerder vertoonde foto’s en film. Advies: reserveer tijdig want snel uitverkocht. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

Benefietavond voor 10-jarig Dara Europe
19:30-00:00 IJsselstein, KPJ De Deel, Panhoven 10a De Utrechtse coverband Clap The Band speelt een speciale selectie van haar repertoire aan popklassiekers. Alle opbrengsten van het evenement worden gedoneerd aan DARA Europe, dat zich inzet voor een goede toekomst voor kinderen in Cambodja op het gebied van onderwijs, gezondheid, voeding, veiligheid en welzijn. De stichting is opgericht in IJsselstein en viert met de feestelijke muziekavond het 10-jarig jubileum. Clap The Band heeft speciaal voor de avond een speellijst samengesteld die de sfeer van het jubileum versterkt. De vierkoppige band maakt een top tien van de populairste all time classics, met bijzondere aandacht voor songs uit 2012. De zaal opent om 19.30 uur. Kaarten à 8 euro zijn verkrijgbaar aan de deur.

‘Strange Kind Of Woman’
20:00-01:00 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 31 Strange Kind Of Woman uit Italië is de enige vrouwelijke Deep Purple tributeband ter wereld, opgericht door de Italiaanse blues/rockgitarist Eliana Cargnelutti en bestaand uit vijf rockgirls uit Milaan. De vijf leden van de groep zijn allemaal muziek- en rockprofessionals. Nu spelen zij het innovatieve rockwerk van de legendarische Deep Purple in Benschop, inclusief ‘Stormbringer’, ‘Smoke On The Water’ en ‘Child in Time'. Entree 25 euro. Tickets via https://www.ticketkantoor.nl/shop/StrangeKindOf

Regenboogcafé IJsselstein
20:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linaeusweg 5 Borrel voor LHBTIQ+ en andere belangstellenden. Het Regenboogcafé is voor jong en oud en staat open voor alle sympathisanten. Toegang gratis. Informatie: www.regenboogcafe.nl. Volgende keer: 9 december.

zaterdag 5 november

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30-16:00 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Een middagje IJsselstein om te winkelen of een terrasje te pakken: een half uurtje Bach als rustmoment. Nieuwe serie maandelijkse korte concerten. Deze keer met Gerrit Christiaan de Gier, orgel en Muriel Zwart-Flückiger, sopraan. Toegang: collecte.

zondag 6 november

Kid Kazy band
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De mastodonten van de bluesrock uit Gouda met muziek waar de bandleden volledig achterstaan en het publiek weet te raken vanaf de eerste noot. Hard en gevoelig met ruige emotie. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl.

woensdag 9 november

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring Kasteelplein 7Voor wie onder begeleiding van vrijwilligers handiger wil worden met de computer, smartphone of tablet. Of meer wil weten van Whatsappen, sms-en of mailen en het downloaden van een e-book. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Wekelijks inloopspreekuur.

Lezing Zendstation en Zenderpark
20:00 Lopikerkapel/IJsselstein, Zendstation, Biezendijk 3De Historische Kring IJsselstein organiseert een thema-avond over de geschiedenis van de ‘Binnenlandse Omroep’ te Lopikerkapel en die van het gebied ‘Zenderpark IJsselstein’. Bart Rietveld neemt de bezoekers mee naar de vroegste tijd en die van vóór en na de zenders. Boomgaarden, zendmasten, weilanden, en graafmachines komen voorbij. Aanvang is 20.00 uur aan de Biezendijk 3 in Lopikerkapel. Kosten: donateurs plus 1 introducé gratis; niet- donateurs 5 euro. Aanmelden via www.hkij.nl.

donderdag 10 november

Muziektheater Dag Mamma over dementie
14:00-16:00 Montfoort, zalencentrum Sint Joseph, Heiliglevenstraat 4Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM) presenteert op de Dag van de Mantelzorg de muziektheatervoorstlling Dag Mama over omgaan met dementie. De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. De makers van de voorstelling zijn ouderenpsychologen, artiesten en voormalige mantelzorgers. Kaartjes à 10 euro vanaf 15 september verkrijgbaar via de receptie van SWOM, Kasteelplein 5.

zaterdag 12 november

Grace
“Grace” vertelt het aangrijpende levensverhaal van een actrice, die na een traumatisch verleden steeds minder rollen krijgt aangeboden. Een voorstelling waarin het heden en verleden van Grace door elkaar loopt in haar eeuwige zoektocht naar geluk. Kaarten reserveren via www.deschijnwerper.nl

zondag 13 november

Grace
“Grace” vertelt het aangrijpende levensverhaal van een actrice, die na een traumatisch verleden steeds minder rollen krijgt aangeboden. Een voorstelling waarin het heden en verleden van Grace door elkaar loopt in haar eeuwige zoektocht naar geluk. Kaarten reserveren via www.deschijnwerper.nl