Fietspad van de Toekomst in de maak

regio • De provincie Utrecht vraagt haar inwoners mee te denken over het structureel oppakken en aanjagen van fietsinnovatie. Slimme digitale middelen moeten uiteindelijk gaan leiden tot het Fietspad van de Toekomst.

Het inzetten van slimme digitale middelen voor eerder groen licht bij verkeerslichten, het gebruiken van sociale media om geïnformeerd te worden bij verkeershinder en werkzaamheden aan het spoor en het meten van de luchtkwaliteit op de fiets, het zijn voorbeelden van innovaties waaraan de provincie samen met gemeenten, bedrijven, inwoners en belangengroeperingen werken. Daarom denkt de provincie Utrecht samen met adviesbureau Royal Haskoning DHV over de vraag: hoe kunnen wij fietsinnovatie structureler oppakken en aanjagen? Dit is een vervolg op de prijsvraag ‘Fietspad van de Toekomst‘.

Fietsinnovatie kan bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals gezondheid, veiligheid en milieu. Denk bijvoorbeeld aan de boomveer of de bliksemsnelle baan. Op dit moment is de provincie veel gesprekken aan het voeren. Bijvoorbeeld met kennisinstellingen, bedrijven en kwartiermakers. Ook leert de provincie van anderen, door te kijken naar platforms die er al zijn en activiteiten van anderen.

Onder het motto 'Geen idee is te gek' nodigt de provincie iedereen uit om mee te denken over vervolgstappen om innovaties in fietsmobiliteit te realiseren. Alle ideeën zijn welkom. De provincie wacht vol spanning af. Mail naar fiets@provincie-utrecht.nl.