Foto: Funrun 5 km
Foto: Funrun 5 km Foto: Yvonne Leijten

3e Night Trail Run rond Nedereindse Plas

ijsselstein • Na een tweetal gedwongen tussenjaren vanwege corona gaat hij er dan toch eindelijk komen: de derde editie van de Night Trail Run Utrecht op zaterdagavond 26 november. 

De organisatie is weer in handen van hardloopgroep BodyRun IJsselstein en IJ-Run Hardloopevents met Runnersworld Utrecht als nieuwe hoofdsponsor. Ook dit jaar gaat een groot gedeelte van de opbrengst van de inschrijfgelden naar Stichting Hartekind, een stichting die zich inzet voor de belangen van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Net als afgelopen edities gaan de deelnemers van de beide trail-afstanden die avond hardlopen over onverlichte en onverharde paden in de omgeving van de Nedereindse Plas en de Skipiste Nieuwegein. De deelnemers zorgen zelf voor de verlichting van het parcours door middel van een hoofdlamp. De trail-afstanden zijn 7,5 en 15 kilometer met daarin opgenomen een gedeelte van een mountainbikeparcours. De route wordt aangegeven door middel van fluorescerende  pijlen en linten. Daarnaast wordt een 5 kilometer lange Fun Run georganiseerd, waarvoor lichtgevende foam sticks worden uitgedeeld. Voor de origineelste outfit is een prijs beschikbaar. Nieuw toegevoegd aan het programma is een 10 kilometer prestatieloop.  Zowel de 5 kilometer Fun Run als de 10 kilometer prestatieloop worden over verhard parcours gelopen, maar wel in het pikkedonker. Na afloop worden de deelnemers  getrakteerd op een afterparty met een DJ, verzorgd door Skipiste Nieuwegein.

Inschrijven kan vanaf nu op de website www.nighttrail.nl. Vanwege de beperkte ruimte is er wel een limiet aan het aantal deelnemers per afstand. De deelnemers aan alle afstanden dienen zelf voor verlichting te zorgen. Vrijwilligers die het evenement willen begeleiden kunnen zich melden via  info@ijrun.nl.