Vrouwen IJFC halen uit in Klaaswaal

Sport

IJSSELSTEIN • In de landelijke 1ste klasse A hebben de IJFC -vrouwen  goede zaken gedaan door met 0-8 te winnen van SSS VR2. De uitslag was geenszins geflatteerd want het team van Janet Griffioen stond al bij rust met 0-7 voor. Zowel Iris Werkhoven als Hafida El-Yebdri namen een hattrick voor hun rekening. Door de nederlaag van WV-HEDW en het niet spelen van Ter Leede staat IJFC na 3 speelronden bovenaan.

De ploeg speelde scherp en na 14 minuten opende Sarina Pua de score na een karakteristieke actie van haar. Aannemen, naar binnen wegdraaien, laag over de grond. Daarop pegelde ze vanaf zo’n 25 meter de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Hierna ging het snel want binnen 6 minuten werd er nog twee keer gescoord. Iris Werkhoven na een fraaie assist van Sophie Oude Ophuis en een frommelgoal van Hafida El-Yebdri. 0-3!

De honger was nog niet gestild, want tussen minuut 30 en minuut 42 werd maar liefst 4x gescoord. Eerlijk verdeeld over Iris Werkhoven en Hafida El-Yebdri, die hiermee beide een hattrick noteerden. De 0-4 via een prachtige een-twee tussen Sarina Pua en Iris Werkhoven en de 0-5 waren van grote schoonheid. Ook de 0-6 van Hafida El-Yebdri mooie schuiver in de verre hoek mocht er zijn.

Na de rust kakte het spel van IJFC behoorlijk in. Kansen waren er nog genoeg, maar de goede keepster pakte een hoop. Alleen Sam van Alphen kwam nog op het scorebord. Haar eerste goal voor IJFC VR1. Eindstand derhalve: 0-8. Zaterdag 15 oktober speelt VR1 om 12.00 uur thuis tegen TerLeede VR2.