• SV Lopik - Nieuw Utrecht: 1-1 Foto: Lily Landman

VVIJ schiet uit zijn slof, SV Lopik toch langszij en ander voetbal

Sport

Hardwerkend SV Lopik komt na achterstand langszij

SV Lopik speelde tegen Nieuw Utrecht met 1-1 gelijk. Na twee minuten dacht de thuisclub een glaszuiver doelpunt te scoren, maar een andere Lopikse aanvaller had in de ogen van de scheidsrechter een overtreding gemaakt. De goal werd dan ook afgekeurd. ,,We kregen steeds meer grip op de wedstrijd,” aldus Lopik-trainer Mark Imandt. ,,In de omschakeling scoorde een van hun rappe aanvallers. Door veel inzet kwamen we via Ardy de With verdiend langszij. In de laatste twintig minuten zaten beide ploegen er doorheen en moesten we nog oppassen niet te verliezen.”

Denny van Loen op schot voor Montfoort SV’19

Montfoort SV’19 boekte in Nijkerk zijn tweede zege op rij door NSC Nijkerk met 1-2 te kloppen. Denny van Loen scoorde beide Montfoortse goals. De uit de hoofdklasse gedegradeerde thuisclub startte sterk, maar zag geen kans de Montfoortse defensie te verrassen. Uit een van de tegenstoten scoorde Van Loen. NSC Nijkerk miste grote kansen voor rust. In de tweede helft counterde het elftal van Gert Kruys naar de 0-2. Pas in de slotfase kon NSC Nijkerk iets terugdoen.

Benschop krijgt de kous op de kop

Benschop verloor onnodig met 0-1 van Buitenboys uit Almere. Een uur lang creëerde het elftal van Raymond van der Kort kans na kans, maar de thuisclub verzuimde te scoren. ,,Ik zag de bui al hangen,” vertelde Van der Kort na afloop. ,,De spits van Buitenboys schoot de bal al een keer tegen de paal. Vlak voor tijd viel hun goal. Zelfs toen kregen we nog een grote kans op de 1-1. Deze pot hadden we moeten winnen, maar ja, hadden, hadden, daar koop je niets voor.”

VVIJ schiet na rust uit zijn slof

VVIJ won in Utrecht na een doelpuntloze eerste helft met 1-6 van Zwaluwen Utrecht. Nadat Lowen van Ee de score opende voor het veel betere VVIJ konden de IJsselsteinse voorwaartsen de kansen wel benutten. ,,De thuisclub hield langs stand, maar we hadden eerder moeten scoren,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Na de 0-1 liet Zwaluwen Utrecht het afweten en konden we de marge vergroten. De derde zege op rij geeft zelfvertrouwen. Zaterdag ontvangen we onze buurman IJFC.” Melle van Gaal, Nikolaj Mihajlov, Ido Looren de Jong, Jamal Lachkar en Sam van Rooijen maakten het halve dozijn treffers vol.

IJFC smaakt het zoet der overwinning

IJFC boekte zijn eerste competitiezege sinds april door Vriendenschaar uit Culemborg met 2-0 te verslaan. Na een kwartier spelen bereikte een dieptepass van Ruben van Rooijen de snelle Mitch Dunne, die de openingstreffer scoorde. Vincent Griffioen bepaalde de ruststand op 2-0. De uitstekend keepende doelman van de gasten voorkwam na rust een grotere nederlaag. Zaterdag staat voor IJFC een historische wedstrijd op het programma: de uitwedstrijd tegen stadsgenoot VVIJ. Beide clubs spelen voor het eerst in competitieverband tegen elkaar. De wedstrijd op sportpark Groenvliet begint om 14.30 uur.

Cabauw op inzet ruim langs Stolwijk

Cabauw versloeg na een 0-1 achterstand Stolwijk met maar liefst 5-1. De gasten begonnen goed en namen de leiding, maar al snel dicteerde de thuisclub met veel strijd de wedstrijd. ,,Ik was blij met de ommekeer,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. Stan van Bemmel (2x), Wessel Streng en Tom Schaars bepaalde de ruststand op 4-1. Bij Stolwijk ontbrak het aan felheid, inzet en beleving volgens hun trainer Marco Lange. ,,Zonder deze drie ingrediënten win je echt geen wedstrijden,” merkte hij op. Nik Jongbloed bracht in de tweede helft al snel de marge op vier, waarna de thuisclub de wedstrijd rustig uitspeelde.

SPV’81 in slotfase onderuit

SPV’81 verloor op eigen veld met 1-3 van het Zegveldse Siveo’60, dat beter startte maar net als de thuisclub voor rust niet tot scoren kwam. ,,In de tweede helft kwamen we beter uit de kleedkamer,” vertelde SPV-trainer Rene Eyra na afloop. ,,Het was dan ook een tegenvaller dat de gasten na een misverstand in onze defensie de leiding namen. Door hard te werken viel de 1-1. Sander Koolwijk was erdoor, maar werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald. Ivo Sluis schoot raak vanaf elf meter. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in blessuretijd had Siveo helaas het laatste woord. Mijn team gaat steeds beter spelen en dat gaat zeker punten opleveren.”

Linschoten verrast GSV in Gouda

Linschoten boekte in Gouda een 1-3 zege op GSV. De thuisclub had meer balbezit, maar creëerde weinig kansen. Linschoten kwam verrassend op voorsprong. Sam da Cruz bood via een snel genomen vrije trap Vahid Demirbas een riante kans, die deze vervolgens benutte. GSV kwam na rust sterk terug en scoorde de gelijkmaker. De wedstrijd kantelde in het voordeel van de Linschotenaren toen Peter Ooms de verse krachten Joppe Steenbeek en Daan Roozenboom inzette. Roozenboom stelde Nick de Kort in staat de 1-2 te maken. Kort voor tijd stelde de opnieuw scorende De Kort de zege veilig. In blessuretijd kreeg de GSV-doelman rood, toen hij de doorgebroken Roozenboom onderuit haalde. De arbiter floot echter af, voordat de strafschop genomen kon worden.