Faizal (midden) tussen zijn collega's.
Faizal (midden) tussen zijn collega's. Foto: Linda de Kort

Faizal Kraaijenbrink neemt Slager Gelderblom over

Algemeen

IJSSELSTEIN • Sinds 1 oktober runt Faizal Kraaijenbrink (25 jaar) als nieuwe eigenaar de slagerij Gelderblom aan de Benschopperstraat. Helemaal nieuw is Faizal zeker niet bij de slagerij. “Ik werk, op een kleine periode na, al sinds mijn 14e jaar hier.”

De vorige eigenaar Jakob Simons vroeg in juni of Faizal de slagerij tijdelijk een paar weken alleen wilde draaien. Dat was geen enkel punt voor de jonge slager. “Maar ik heb altijd gezegd dat ik niet voor mezelf zou beginnen. Maar na die weken in juni had ik eigenlijk wel de smaak te pakken.”

Het leek even hier verder bij te blijven. Totdat Jakob een paar maanden later vroeg of Faizal de slagerij helemaal wilde overnemen. “Eigenlijk was toen de keuze snel gemaakt”, vertelt Faizal. 

“We hebben hier een hecht team, ik ken de slagerij op mijn duimpje, het was een kans die ik niet kon laten liggen.” Faizal ging op zoek naar een nieuwe extra slager en samen met het rest van het team is de slagerij er helemaal klaar voor om de vertrouwde service te blijven bieden.

Uitgangspunt is om in ieder geval altijd kwaliteit te leveren. “Dat staat voorop. Vriendelijk en beleefd zijn tegen de klant hoort daar natuurlijk bij, evenals een schone en verzorgde winkel. Maar we hebben ook een eigen worstmakerij in Driebruggen. Hier maken we naar eigen recept en volgens ambachtelijke werkwijze de lekkerste en mooiste vleeswaren. Ambacht en vakmanschap gaan hier hand in en hand.”

Terugkijkend op de eerste periode is Faizal meer dan tevreden. “De eerste dagen waren pittig, maar ook leuk. Het fijne is ook dat ik Jakob nog kan bellen als er wat is. We zijn ook door de jaren heen ook echt vrienden geworden. Het is nu mijn winkel, maar met dezelfde gezellige sfeer en fijne mensen die al jaren hier mooi werk leveren.”