Laatste repetitie Inloopkoor in RK kerk o.l.v. Michiel Rozendal met Barbera Sintmaartensdijk aan de piano.
Laatste repetitie Inloopkoor in RK kerk o.l.v. Michiel Rozendal met Barbera Sintmaartensdijk aan de piano. Foto: Paul van den Dungen

Projectkoor opent theaterseizoen

montfoort • De RK Kerk Johannes de Doper in Montfoort was afgelopen zaterdag de locatie bij uitstek waar een projectkoor onder leiding van Michiel Rozendal zeven bekende en minder bekende koorstukken in ging studeren. De begeleiding op piano was daarbij van Barbera Sintmaartensdijk. Diezelfde middag om 15.30 uur werd de dag afgesloten met een gratis toegankelijk miniconcert.

Er waren bijna honderd deelnemers die zich voor het projectkoor hadden aangemeld. Alle deelnemers hadden van tevoren al de benodigde muziek ontvangen om thuis te kunnen instuderen. De zangers waren onder meer afkomstig uit Montfoort, Linschoten, Oudewater, Woerden, Schoonhoven, IJsselstein, Harmelen en vormden met hun verschillende stemmen een mooi palet.

Lena's song

Met het Heilig van Franz Schubert werd het programma geopend, gevolgd door I Remenber van Sarah Quartel, The Road Home van Stephan Paulus en het Ave Maria van Edward Elgar. Ook het Ubi Caritas, een compositie van dirigent Michel Rozendal vond gehoor.
Tenslotte werd Lena’s Song opgevoerd, speciaal voor deze gelegenheid door Stefan Nilsson geschreven. Zaterdagochtend werd hiervoor het bijbehorende stuk aan de koorleden pas uitgereikt en meteen 's middags ten uitvoer gebracht.
De aanwezigen genoten van het hele programma, waarop zowel dirigent, pianiste als het koor met een luid applaus werden getrakteerd.

Volgend concert

Voorzitter Sjaak Spruijt: "Het zijn de Vrienden van de Johannes de Doperkerk die samen met de gemeente Montfoort deze dag hebben mogelijk gemaakt. Mochten mensen enthousiast zijn geworden en ook een keer mee willen zingen, dan kan dat op het volgende concert op zaterdag 1 april 2023. Dan vindt het Voorjaarsconcert met het projectkoor plaats." Belangstellenden kunnen voor meer informatie hierover terecht op www.cultureelmontfoort.nl.
Het miniconcert van dit projectkoor was tevens de start van het theaterseizoen 2022-2023 van Cultureel Montfoort.

Paul van den Dungen