Leden van Het Knooppunt gaan per Stoomtram van Hoorn naar Medemblik
Leden van Het Knooppunt gaan per Stoomtram van Hoorn naar Medemblik Foto: Aangeleverd

Het Knooppunt naar West-Friesland

montfoort/linschoten • Ruim 90 leden van de Seniorensociëteit Het Knooppunt Montfoort/Linschoten brachten onlangs een bezoek aan Hoorn in Noord Holland. Nadat er twee jaar door corona geen busreis kon plaatsvinden, was het dit keer misschien wel een extra reden dat er met maar liefst twee bussen werd vertrokken naar het stationcomplex in Hoorn.

Voordat er in de stoomtram werd gestapt, was er even tijd voor het bezichtigen van het museumterrein in Hoorn, waar op indrukwekkende wijze de geschiedenis van de stoomtram werd getoond.

Nadat iedereen was ingestapt ging de reis met de stoomtrein naar Medemblik, waarbij diverse oude stationnetjes werden gepasseerd. De deelnemers waanden zich even terug in vroegere tijden om zich onder het geluid van het puffende en tsjoekende trammetjes te laten vervoeren.

In Medemblik werd het hele gezelschap ingescheept op het Museumschip 'De Friesland' waar ook de lunch werd gebruikt.

Met dit Museumschip werd er naar Enkhuizen gevaren. Daar was er voor iedereen voldoende tijd was om zowel het binnen- als buitenmuseum te bekijken.

Met een sloep werd er daarna naar de standplaats van de twee bussen gevaren en kon de reis terug naar Montfoort worden aangevangen. De dag besloten werd met een heerlijk diner bij De Heeren van Montfoort en kon iedereen terugkijken op een mooie en gezellige reis.