VVIJ is startklaar voor de competitiestart in 3D

REGIO • Zaterdagderdeklasser VVIJ uit IJsselstein kende een lastige voorbereiding. In Haastrecht werd de plaatselijke voetbaltrots, die in drie jaar geen thuiswedstrijd verloor, met 3-4 geklopt. In het bekertoernooi stuitte het elftal van Mo Touh op reservehoofdklasser AFC Ajax 2, dat met ruime cijfers won. "In de eerste 20 minuten gaven we nog goed partij, maar daarna werden we overlopen," aldus Touh. "Het elftal, dat een mix is van het zaterdag- en zondagteam, is de laatste weken beter op elkaar ingespeeld. We starten met een uitwedstrijd tegen Lopik. Mooi, meteen een derby."
Tegenstander SV Lopik kende een wisselvallige voorbereiding. Fases van goed spel werden afgewisseld door mindere perioden, waarin tegenstanders doeltreffend toesloegen. "Er is werk aan de winkel," merkt Lopik-trainer Mark Imandt vorige week op. Of hij het lek boven water heeft, zal zaterdag tegen VVIJ blijken.
De derde streekploeg in deze derde klasse is IJFC uit IJsselstein. Na een pechvol seizoen, maakt de IJsselsteinse zaterdagclub, die degradeerde, een nieuwe start in de derde klasse. Aan inzet ontbreekt het niet. Aan de nieuwe trainer Patrick de Ruijter de taak om een team te smeden om het verloren terrein goed te maken. De hoofdmacht start het seizoen op sportpark Groenvliet tegen het Viaanse Brederodes.

Cabauw, SPV’81 en Linschoten gaan voor lijfsbehoud in 4C

REGIO • Cabauw, dat zich vorig seizoen knap veilig speelde, kende een wisselvallige voorbereiding. Coach Herman Verrips wil met de dorpsclub een ander systeem, waar hij nog niet veel over kwijt wil, spelen. Oefenwedstrijden verliepen grillig. De opgaande lijn is zichtbaar na de bekerwedstrijden. "De selectie is vrijwel intact gebleven," aldus Verrips. "We gaan proberen een goed seizoen te draaien. Ons veilig spelen is een eerste vereiste, maar dat zal niet meevallen." Cabauw-Gouda is de eerste krachtmeting.
Vorig seizoen was het Polsbroekse SPV’81 een van de voorspelde degradatiekandidaten, maar het elftal van René Eyra nestelde zich na een matige start keurig in de middenmoot. "Als alles goed valt, zie ik ons op de negende of tiende plaats eindigen," zegt Eyra weloverwogen. "We zitten in een zware klasse met drie degradanten. Ik heb er meerdere jonge spelers bij gekregen. In de breedte zijn we nu sterker, zodat ik meer wisselmogelijkheden heb." SPV’81 start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Stolwijk.
Linschoten is terug in West 2 en ontmoet oude bekenden. "Ik ben blij met de indeling,” vertelt Linschoten-trainer Pieter Ooms. "Clubs als Cabauw en SPV'81 zijn lekker dichtbij. Met de degradanten Be Fair, Gouda en FC Perkouw erbij wordt het een zwaar voetbaljaar. Maar goed, dat was het vorige seizoen ook. We zijn fit en mijn aanvallers waren goed op schot in het bekertoernooi." Linschoten gaat zaterdag op bezoek bij WDS uit Driebruggen.