• Benschopper Jimmy Vendrig zet Timo Bakker de voet dwars.
• Benschopper Jimmy Vendrig zet Timo Bakker de voet dwars. Foto: John Wijntjes

Montfoort SV’19 niet door op doelsaldo

montfoort • Eersteklasser Montfoort SV’19 won zaterdag in het bekertoernooi met 3-1 van Benschop, maar gaat op doelsaldo niet door naar de volgende ronde. FC Oudewater, waarvan de thuisclub met 3-1 verloor, en de Benschoppenaren plaatsten zich wel met evenveel punten en een doelpunt minder tegen.

De opdracht die Montfoort-trainer Gert Kruys aan zijn manschappen meegaf, was winnen met drie goals verschil om het bekertoernooi een vervolg te geven. Die marge was al voor rust bereikt door goals van Thomas Koense, Denny van Loen (penalty) en Ricardo Bakker. Benschop had behalve het eerste kwartier weinig in de melk te brokkelen. "Positioneel stonden we niet goed in de eerste helft,' vertelde Benschop-trainer Raymond van der Kort na afloop. "Na de pauze ging dat beter, maar echte kansen konden we niet creëren."

De thuisclub waar op het middenveld Merlijn van den Berg een sterke indruk maakte, ging op jacht naar een veiligere marge. Goed keeperswerk van Jesper van den IJssel voorkwam echter de vierde Montfoortse treffer. Aan de andere kant moest Robin Vianen aan het werk om een inzet van Lucas van Dam onschadelijk te maken. "In het laatste kwartier zijn we gegaan voor die ene kans, die altijd komt," vervolgde Van der Kort. "Met veel geluk kwam die bevrijdende treffer tot stand."
Opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Jesper van den IJssel. In de slotfase trapte de sluitpost de bal uit een vrije trap in de Montfoortse doelmond, waar iedereen de bal miste. Het bruine monster schampte nog een Montfoorts been, dat het leder voldoende van richting veranderde om zijn collega-doelman Robin Vianen te verrassen. "Ik had het eerst niet door, dat mijn inzet doeltreffend was," aldus een bescheiden Van den IJssel.

Gert Kruys was tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, maar vond het jammer dat het bekeravontuur erop zat. "De gehele wedstrijd waren we heer en meester. In fases hebben we uitstekend gevoetbald. Er komen nog een paar spelers terug van een blessure. Er staan komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen SDC Putten een mix van ervaren en jonge spelers in het veld. Er zit nog genoeg rek in het elftal."
Raymond van der Kort vond dat zijn team een mindere wedstrijd speelde en weet dat het beter moet in de competitie. "Minimaal achtste worden in onze sterke poule met 13 clubs zal een hele opgave worden."

Zaterdag ontvangt Benschop het Loosdrechtse Victoria.

Wim Kroone