Eerste paal de grond in voor wijk Lopik Oost

lopik • Aan de oostzijde van Lopik-dorp is de bouw van de nieuwe woonwijk ‘Lopik Oost’ van start gegaan. Vorige week dinsdag heeft wethouder Jan Vente de officiële start gemarkeerd door het slaan van een heipaal. Dit moment betekende de start van de bouw van de eerste 32 woningen in Lopik Oost. In totaal worden de komende jaren 126 woningen en appartementen gerealiseerd.

Voor de gemeente Lopik wordt na vele jaren weer een start gemaakt met een uitbreidingswijk waar uiteindelijk circa 400 mensen hopelijk met veel plezier gaan wonen. Voor ontwikkelaar S.B.B.- Lopik geldt het als een belangrijk moment omdat na een lange tijd van plannen maken en voorbereidende werkzaamheden de start van Lopik Oost een feit is. 

Start plannen in 2017

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat in dorpshuis De Schouw de eerste informatieavond werd gehouden. Op 3 oktober 2017 was de eerste start gemaakt van de plannen voor Lopik Oost. In een volle zaal werden de mogelijke stedenbouwkundige plannen gepresenteerd en is er later, mede door de inbreng van het adviesteam, gekozen voor de huidige opzet van het bouwplan.

Nadat de bestemmingsplanprocedure en het ontwerp van het stedenbouwkundige plan waren afgerond, zijn de eerste woningen ontworpen door René Smit Architecten die goed passen in de stedenbouwkundige opzet van ‘Lopik Oost’.

Bouw

Direct na de zomervakantie van vorig jaar is Loon- en verhuurbedrijf De Bruijn gestart met de eerste (grond)werkzaamheden op de nieuwbouwlocatie. Als eerste werd de geasfalteerde bouwweg aangelegd met een aansluiting op de N210 gemaakt zodat de aanvoer van de diverse materialen niet door bestaand Lopik hoeft te gebeuren. Daarna is hard gewerkt om het terrein volgens planning bouwrijp te maken in samenwerking met de ontwikkelaar. RIZ Bouw gaat de woningen bouwen.