• Peter en Anita van den Hadelkamp bij één van de eerste vrachtwagens.
• Peter en Anita van den Hadelkamp bij één van de eerste vrachtwagens. Foto: TEBI Bestrating

Feest bij 45 jaar TEBI Bestratingsmaterialen

Algemeen

MONTFOORT • Dit jaar bestaat TEBI Bestratingsmaterialen in Montfoort maar liefst 45 jaar. Met een feestelijke open dag ‘Tuin D’r Eens In’ op zaterdag 17 september aanstaande zal TEBI het bedrijfsterrein omtoveren tot een outdoor tuinbeurs, waar iedereen kennis kan maken met bedrijven uit de gehele regio die werkzaam zijn binnen de tuinbranche. 

De wortels van TEBI liggen in de oude steenfabriek in Montfoort. Daar startten Flip en Riet van den Hadelkamp in de koude winter van 1977 de handel in tegels en bielzen. De bedrijfsnaam was snel bedacht: TEBI, een afgeleide van beide producten. Aanvankelijk bestond de handel vooral uit oude bestrating, met name de zogenoemde 5 duimers. Door hard te werken en altijd de afspraken na te komen, groeide TeBi uit tot een florerend bedrijf.

In 1995 gaf oprichter Flip de sleutel aan Peter en Anita van den Hadelkamp. De huidige directie verlegde de focus naar nieuwe bestratingsmaterialen en maakte van TEBI een echte winkel. Cruciaal daarin was de ontwikkeling in sierbestrating, beton en keramisch, natuursteenproducten en decoratieve tuinelementen.

Het showplein van 2.000m²

Het visitekaartje van TEBI is het showplein aan de Krekenburg in Montfoort. Een schouwspel van tegels, tuinhout, verlichting en decoratieve elementen. Op een oppervlakte van ruim 2.000m² laten ze zien wat ze in huis hebben: een uitgebreide collectie bestratingsmaterialen en tuininrichting. Het showplein is 24/7 toegankelijk voor particuliere klanten. Ook voor de Grond-, Weg-, en Waterbouw is TEBI een betrouwbare leverancier met een uitgebreid aanbod.

Open Dag: Tuin D’r Eens In

Zaterdag 17 september kunnen bezoekers kennismaken met TEBI tijdens de Open Dag die van 10.00 uur tot 16.00 uur duurt. Inspiratie opdoen staat deze dag centraal. Met een unieke samenwerking tussen TEBI en zijn relaties kunnen de bezoekers zich laten inspireren door één van de aanwezige tuinpresentaties. De groene sfeermakers laten je zien hoe je de mooiste tuinen kunt creëren met unieke tuinmaterialen. De hele dag zijn er doorlopende demonstraties van werkzaamheden die dagelijks op het bedrijfsterrein van TEBI plaatsvinden.

Ivo Putman, dé tuinman van het SBS6 programma De Grote Tuinverbouwing verzorgt deze dag zijn eigen tuinshows op het podium. Op datzelfde podium zorgt presentator Ben Brand ervoor dat de bezoekers mooie prijzen kunnen winnen met het spel Tuin D’r Eens In.

Kidsgarden

Voor de kinderen heeft TEBI een feestelijke kidsgarden ingericht waarop alles te beleven is, zoals een skelterbaan, springkussens, schminken, tekenen met stoepkrijt en keitjes beschilderen. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Bezoekers per auto kunnen parkeren op het parkeerterrein van Tuincentrum Groenrijk. Er zijn pendelbusjes aanwezig. Voor fietsers is een speciale fietsenstalling op het terrein van TEBI aanwezig.