• Lotte Veenbrink, deelnemer aan De Bodyguard.
• Lotte Veenbrink, deelnemer aan De Bodyguard. Foto: Paul van den Dungen

Montfoortse Lotte verlegt grenzen in De Bodyguard

Algemeen

MONTFOORT • Het komt niet zo vaak voor dat een inwoner van Montfoort op de landelijke televisie is te zien, maar Lotte Veenbrink doet nu mee aan De Bodyguard.

In het spraakmakende programma strijden tien kandidaten in een loodzwaar trainingsprogramma tegen elkaar om persoonsbeveiliger te worden. In het acht weken durende serie moeten tal van opdrachten worden uitgevoerd. Zo was vorige week te zien hoe de kandidaten oog in oog staan met vechthonden. Ze weten dat ze gebeten worden en dat de hond pas loslaat als ze een code kunnen reproduceren. Lotte had het zwaar omdat ze het niet zo op honden heb. ‘’Ik werd gebeten totdat ik de code kon zeggen. Maar we werden in die uitzending ook klemgereden terwijl wij een beveiligd persoon moesten overbrengen. Mijn zoontje Vigo (8) mocht bij de opnames aanwezig zijn en vond het allemaal wel cool.’’
Haar persoonlijke trainer maakte haar attent op dit programma. ‘’Het is het opzoeken van je uitersten, maar ik voel mij nu al sterker dan voorheen. Intussen hebben de deelnemers ook een sterke band met elkaar. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. In ieder geval heb ik al één ding overgenomen. Bananen. Ik at nooit bananen, maar vaak is er geen tijd om even te eten en is een banaan een goede vervanger.”
Lotte kan en mag het eindresultaat nog niet vertellen. Maar wie meer wil weten kijkt op woensdagavond om 20.25 uur naar NPO3.