• Henny van den Heiligenberg (l) met Martin van Rijn bij het uitreiken van de penning.
• Henny van den Heiligenberg (l) met Martin van Rijn bij het uitreiken van de penning. Foto: Ulco Wesselink

Aedes Corporatiepenning bij afscheid Henny van den Heiligenberg

Algemeen

IJSSELSTEIN • Ruim dertig jaar was Henny van den Heiligenberg directeur-bestuurder van Provides, voorheen IJsselsteinse Woningbouwvereniging. Bij zijn afscheid ontving hij de Aedes Corporatiepenning uit handen van Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, de koepel van woningcorporaties.

Van den Heiligenberg werd bij deze gelegenheid geroemd als volkshuisvester pur sang. Zelf noemde hij zich voorzichtig IJsselsteiner: “Ik woon hier weliswaar niet, maar in al die jaren ben ik van deze stad gaan houden. Ik kwam er graag en kom er nog steeds graag.”

Het afscheid werd voorafgegaan door een seminar waarin het draaide om grensoverschrijdend samenwerken. Zoals Provides met welzijnsorganisatie Pulse met buurtbemiddeling of Praktijkschool de Baanbreker met het Baanhuis. 

Provides is inmiddels opgegaan in Cazas Wonen. In haar afsluitende woord ging zijn opvolgster Saar Spanjaard in op de maatschappelijk rol die Provides onder Van den Heiligenberg heeft gespeeld in IJsselstein. ‘’Een rol die Cazas Wonen graag wil blijven spelen. De betrokkenheid bij het Hospice, de speeltuin aan het Kloosterplantsoen en zijn inzet bij NL Doet maakten hem bekend in ‘zijn ‘stad. Een stad waarin hij naast bouwer vooral verbinder was.”