• Peter Goes, burgemeester Petra van Hartskamp, Marian de Jong en Greja Turnhout.
• Peter Goes, burgemeester Petra van Hartskamp, Marian de Jong en Greja Turnhout. Foto: Paul van den Dungen

Winnaars fotowedstrijd ‘Water in Montfoort’ bekend

Algemeen

MONTFOORT • De jury van de fotowedstrijd ‘Water in Montfoort ‘van stadsmuseum De Knoperij had veel tijd nodig om uit de 44 inzendingen de beste foto’s te kiezen. Als winnende foto werd uiteindelijk een zwart wit beeld van Montfoort gekozen gemaakt door Greja van Turenhout uit Oudewater. Burgemeester Petra van Hartskamp reikte op Open Monumentendag in stadsmuseum De Knoperij de prijzen uit.

Over de zwart wit foto van Greja zegt de jury: “Het is een prachtig karakteristiek beeld van Montfoort, met het water als levensader. Je oog wordt als het ware langs het water getrokken. Een foto met diepte. Uit de foto spreekt: recreatie, wandelen en varen is hier top. Goed bedacht om deze foto in zwart-wit aan te leveren.”

Winters

De tweede prijs ging naar een foto van Marian de Jong. Het is een winterse foto, gemaakt in de avonduren met mensen die op het ijs van de Grote Gracht lopen en schaatsen. De jury looft het sfeerbeeld en het plezier dat eruit spreekt. Bij de publieksjury scoorde deze foto erg hoog.

Spiegeling

De derde prijs werd toegekend aan Peter Goes. Hij zond een spiegeling in van koeien in het water langs de Tiendweg. De jury beoordeelde het als een prachtig beeld van wat je in het buitengebied van de gemeente Montfoort kunt tegenkomen: ‘’Een kenmerkend plaatje met koeien en water. De kijker blijft naar de foto kijken. Staat de foto niet op z’n kop? Hoe dan ook, een intrigerend beeld.’’

De vakjury bestond, naast burgemeester Petra van Hartskamp, ook uit fotograaf Paul van den Dungen. Het publiek kon de afgelopen tijd ook meestemmen. De vakjury heeft rekening gehouden met de publieksstemmen.

De winnende foto’s zijn te bekijken in de etalage van De Knoperij in de Keizerstraat.