Nu, en vroeger
Nu, en vroeger Foto: Fotoclub Herentals

Genuanceerd beeld van dementie in foto-expositie Fulcotheater

Algemeen

IJSSELSTEIN • In het Fulcotheater is woensdag de foto-expositie ‘Dementie: Als je niet meer weet dat je vergeet’ geopend, gemaakt door de fotoclub uit zustergemeente Herentals. 

Wethouder cultuur Mark Foekemade verrichtte de officiële opening in het bijzijn leden van het jumelagecomité IJsselstein-Herentals , leden van de IJsselsteinse fotoclub EfElf, een vertegenwoordiger van het Alzheimer Café en een bestuurslid van het Fulcotheater. Dat deed hij door het starten van de begeleidende film met sfeergedichten en overpeinzingen.

Na een kort welkomstwoord gaf Fred Haas, lid van het jumelagecomité, een toelichting op de foto’s die door een zestal fotografen uit Herentals zijn gemaakt. De opdracht was een genuanceerde beeldvorming rond dementie. De collectie is uitgeleend in het kader van de jumelage tussen IJsselstein en Herentals. De gefotografeerde personen met dementie zijn afkomstig uit drie wooncentra in Herentals en de familie heeft de kiekjes uit vroegere tijd aangeleverd.

De wethouder onderstreept het belang van deze tentoonstelling, waarmee via beelden dementie op een andere wijze een gezicht wordt gegeven.

De maand september is ook in IJsselsteun de maand van de dementie. Gedurende deze maand hangen in de gang naar de podiumzaal 12 foto’s en in de podiumzaal - mits niet in gebruik -  vijf foto’s, die tijdens de openingstijden van het Fulcotheater zijn te bezichtigen.

Ook zijn er gedurende de maand september in het Fulcotheater nog twee voorstellingen en een film met als thema dementie.