Tech-event voor bedrijven op Minkema

woerden/regio  • Het Minkema College in Woerden biedt met ingang van dit schooljaar officieel een Technasium. Tijdens de speciale openingsbijeenkomst 'Let's tech together' op donderdag 15 september kunnen bedrijven uit de regio Woerden met affiniteit voor techniek langskomen om kennis te maken.

"We zijn altijd op zoek naar mooie en uitdagende vraagstukken waar onze technasiumleerlingen mee aan de slag kunnen", vertelt Carola van Bemmelen van het Minkema College. "Of naar experts die werken in een technisch vakgebied en hun expertise met onze leerlingen willen delen. Tijdens ons tech-event kunnen bedrijven kennis maken met de mogelijkheden van ons Technasium en laten onze leerlingen opdrachten zien die zij al eerder hebben uitgevoerd."
Voor eerdere opdrachtgevers zijn leerlingen bijvoorbeeld aan de slag gegaan met het opstellen van een advies om een huis te verduurzamen, het ontwikkelen van een recept voor een glutenvrij koekje voor een bedrijf uit India, het ontwerpen van een zonnepark en het maken van een virtual tour door een middelbare school.

MakerSpace

Op het Minkema College kunnen havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen vanaf klas 1 kiezen voor het Technasium. Zij volgen dan het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) en verdiepen zich in de wereld van de techniek. De leerlingen gaan tien weken lang (3x 70 minuten per week), aan de slag met een uitdagend bètatechnisch vraagstuk van een echte opdrachtgever uit de regio. Onderzoek & Ontwerpen wordt gegeven in de moderne MakerSpace op de locatie Steinhagenseweg. Deze ruimte is zo ingericht dat de technasiumleerlingen er creatief aan de slag kunnen. Brainstormen in de denktank, overleg met het team of de coach in de ‘treinzitjes' en prototypes maken in de werkplaats met gereedschap, de lasermachine of de 3D-printer.
Bedrijven die langs willen komen op het tech-event kunnen zich via www.minkema.nl/tech-event aanmelden.