donderdag 8 september

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

KBO Fietsmiddag
13:00-16:30 IJsselstein, vanaf De Oase, Benschopperweg 342
Alweer de laatste van het seizoen. Vertrek 13.00 vanaf De Oase. Afstand ongeveer 35 kilometer. Aanmelden vooraf is niet nodig. Met een gezellige tussenstop onderweg. Consumpties voor eigen rekening. Deelname volledig op eigen risico. Informatie: https://www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/ijsselstein

vrijdag 9 september

KBO Vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, Overtoom 3
KBO Vrijdagmiddagborrel, opgeluisterd met piano- en gitaarmuziek. Dit is niet alleen voor KBO-leden, maar ook voor introducés en overige belangstellenden. Gezelligheid staat voorop. Consumpties voor eigen rekening. Na afloop een hapje mee-eten, aanmelden kan tot 5 september. Zie daarvoor: www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/ijsselstein

zaterdag 10 september

Voortuintjes rommelmarkt
09:00-15:00 Montfoort, diverse locaties
Voortuintjesrommelmarkt in Montfoort. Geen gesjouw en gesleep naar een locatie maar gewoon vanuit huis de voortuin in. Aanmelden kan via de facebookgroep Voortuintjesrommelmarkt Montfoort voor vermelding op de Google Maps-kaart. Ook is een flyer op de facebookgroep geplaatst. Deelnemers kunnen deze downloaden en achter hun raam plaatsen om zo alvast aan te kondigen dat zij meedoen. Aanmelden is gratis.

Verkoop rommelmarktspullen
09:00-12:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1
 Grote verkoping van rommelmarktspullen in voormalig schoolgebouw Jaarsveld. Tweemaal per week open. Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur. Enorme enorme hoeveelheid spullen te koop tegen kleine prijsjes.

Nazomermarkt
10:00-15.00 Linschoten, kerkplein en Hoge Werf
Hervormde gemeente Linschoten organiseert een Nazomermarkt met schminken, muizenhuis, sokkenkraam, verkoop van sjaals, boeken en het Rad van Avontuur. Tevens rommelmarkt. Catering binnen en buiten met oliebollen, wafels, kaas, tompouce en meer. De opbrengst is voor Stichting Oekraïne en de verbouwing van De Wingerd.

Proeflessen Muziekspeeltuin Amicitia
10:00-12:45 IJsselstein, verenigingsgebouw Harmonie Amicitia, Panoven 14
Ouders met kinderen tussen de 2 en 7 jaar kunnen vrijblijvend een proefles volgen in de muziekspeeltuin van Amicitia. Samen met de docente gaan de peuters en kleuters liedjes zingen, dansen en muziek maken op eenvoudige muziekinstrumenten. De kinderen van de groepen 3 en 4 van de basisschool gaan bezig met muzieknoten en maken met boomwhackers een ritme maken. Van 10.00 tot 10.45 uur voor 2- en 3-jarigen; van 11.00 tot 12.45 voor kinderen uit de groepen 3 en 4. Aanmelden via muziekspeeltuin@gmail.com.

Monumentendag met orgelbespelingen
10:00-16:00 Montfoort, Grote of St Janskerk, Lange Kerkstraat 1
Tijdens Open monumentendag de gehele dag bespelingen op beide monumentale orgels. Verzorgd door de plaatselijke organisten. Informatie: www.sintjanmontfoort.nl

Rommelmarkt Stichting Roemeense Kinderhulp
10:00-14:00 IJsselstein, terrein firma Schilte, Utrechtseweg 32Allerlei bruikbare spullen te koop en ook hapjes en drankjes. De opbrengst gaat geheel naar de stichting om in het Roemeense Sovata het familiekindertehuis Tinkerbell en andere projecten van de stichting draaiende te houden. Stichting Roemeense Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften, donateurs en de opbrengst van de rommelmarkt en loterij.

Open Monumentenweekend in de Kasteeltoren
Op 10 en 11 september is het weer landelijke Open Monumentenweekend. Neem een kijkje achter (monumentale) deuren die normaal gesproken gesloten zijn. Ook Museum IJsselstein en de Kasteeltoren zijn dit weekend voor iedereen gratis te bezoeken.

Muziekfestival IJsselFEstein
14:00-01:00 IJsselstein, Kasteelpark, bij de Kasteeltoren
Verrassend muziekfestival voor liefhebbers van music, food & drinks. Gratis toegang. Ook dit jaar met de meest swingende en bijzondere artiesten. Line-up: Montis, Goudsmit & Directie, de Soul Jazz-sensatie; KOMODO, vintage exotic rock-’n-roll; Power to the Pipo, cocktail van harde grooves en explosieve solo’s; Hannah Aldridge (USA), songs met sterke teksten en pakkende melodieën; Hi Hawaii (BE): catchy pop en improvisaties; Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws (USA/NL), zangeres/violiste met Nederlandse band, cross-over van blues, (Southern) rock, soul, jazz en folk; Red Fulka, fusie van tribal grooves, dance beats en akoestische instrumenten; Justin Kayes, al jaren de huis-dj van het IJsselFEstein.

Pleinconcert Benschop
15:00-16:30 Benschop, Dorpsplein
Muziekvereniging Onderling Genoegen uit Benschop geeft in samenwerking met St. Carolus uit Montfoort een pleinconcert op het Dorpsplein in Benschop. Een openluchtconcert met vrolijke muziek. Vrij toegankelijk. Beiden harmonieën zullen samen muziek ten gehore brengen en ook de slagwerkgroep is van de partij. Gaat alleen door bij droog weer.

zondag 11 september

Tribute aan Johnny Cash door CashFlow3
12:30-13:30 IJsselstein, tent IJsselFEstein, Kasteeltoren
De professionele band CashFlow3 brengt een tribute aan Johnny Cash in de tent van het IJsselFEstein op het terrein van de Kasteeltoren aan de Touwlaan. Deze tent is een kopie van de Katrinakerk in New Orleans. De toegang is gratis. Het concert is een initiatief van het IKO, het Interkerkelijk Overleg IJsselstein.

Jeugdtheater: Aal en Snoek in Waterland
15:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Aal en Snoek zijn twee beste vrienden. Ze gaan samen vissen. Ze zingen over wat ze meenemen, over de reiger, de regen en een lekker middagdutje. Waterland is een liedjesprogramma met theatrale uitstapjes om hier en daar mee te zingen en te dansen. Met Annemarie J.W. Verhoeven, gitaar en zang, en Viève Buijs, accordeon en zang. Kijkadvies: vanaf 4 jaar. Prijs: 8,50 euro. Kaarten via www.theaterpantalone.nl

Jongerendienst: Van geven wordt je rijk
18:30-20:00 IJsselstein, Hervormde Kerk, Kronenburgplantsoen 1
Nu de zomervakantie voorbij is beginnen de jongerendiensten weer. Start nieuw seizoen met een dienst over de rijkdom die wij ontvangen als we met anderen delen. De dienst zal worden geleid door ds. J. Hogenhout en de muziek wordt verzorgd door het gospelkoon van Marcel van der Poel. Naderhand  kopje koffie of thee. Online meekijken kan ook altijd nog via: kerkdienstgemist.nl.

maandag 12 september

KBO Muzikale Notenmix
10.45-12.15 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Voor liefhebbers van klassieke muziek. Entree 4 euro. Thema: Het Stabat Mater van Joseph Haydn. Dit werk wordt op vrijdag 7 oktober uitgevoerd door de COV IJsselstein. Leden van het koor komen hierover vertellen. Informatie: communicatiekbo@kpnmail.nl of per telefoon 06-8112 8901.

woensdag 14 september

Verkoop rommelmarktspullen
13:30-16:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1
Grote verkoping van rommelmarktspullen in voormalig schoolgebouw Jaarsveld. Tweemaal per week open. Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur. Enorme enorme hoeveelheid spullen te koop tegen kleine prijsjes.

Ronald Snijders: Een avond met mij
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Absurdist Ronald Snijders staat tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, en ook normale humor. Prijs: 21,50 euro. Informatie en tickets via www.fulcotheater.nl

donderdag 15 september

Start beginnerscursus Linedance
19:00-19:45 Cabauw, In ‘t Witte paard, Cabauwsekade 42
The White Horse Dancers verzorgen een beginnerscursus voor iedereen die altijd al heeft willen lindedancen. Tien lessen van drie kwartier vanaf donderdag 15 september. De gehele cursus kost 45 euro. Voor meer info, vragen of aanmelden: Angela van Garderen, telefoon 0348-550059 of email stwhitehorsedancers@outlook.com.. Of kijk op Facebook: facebook.com/TheWhiteHorseDancers

MIJ Academie: Landschap in beeld
19:30-22:00 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade
Verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze neemt belangstellenden als cultureel reisleider mee langs de artistieke maakbaarheid van het landschap. Wat bezielde Turner met zijn zeegezichten, waar;om bedonderde Monet de boel toen hij schilderijen maakte in Étretat. Kosten: 12,50 euro. Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie Landschap

Simone Kleinsma met ‘Verder'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Simone Kleinsma vertelt  in Verder haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire. Prijs: 35 euro. Tickets via www.fulcotheater.nl

vrijdag 16 september

Repair Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, SWOM Huis van Ervaring (De Brede Vaart), Laan van Rapijnen 36Minder afval dankzij Repair Café: “In principe proberen we alles te repareren.” Gratis. Ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig voor advies over energiebesparing in huis. Naast een werkplek is het Repair Café ook een ontmoetingsplek. Elke derde vrijdag van de maand.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Digi Cafe Linschoten, Laan van Rapijnen 36Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Over Whatsappen, sms-en en mailen, praktische apps en het downloaden van een e-book. Vrijwilligers beantwoorden vragen en helpen iedereen gratis op weg. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee.

‘Omdenken’ met Berthold Gunster
20:00 uur IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In een mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster in dit theatercollege zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen onder het motto: Zoals verwacht loopt alles anders. Dit keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige live-band. Prijs: 26 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Popkoor L!VE brengt ‘Greatest Hits’
20:30 uur IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Voor de laatste keer onder de bezielende leiding van dirigent Sebastian van Zuijlen brengt Popkoor L!VE een gevarieerd programma met de grote hits van Prince, Queen en Bob Marley, maar ook met meer recente popsongs van David Guetta en Swedish House Mafia Ook de L!VE-band is er weer bij. Entree 20 euro; kinderen tot 12 jaar 15 euro (5 euro retour op de avond zelf). Ook op zaterdag 17, vrijdag 23 en zaterdag 24 september. Informatie en kaarten via www.theaterpantalone.nl

zaterdag 17 september

Verkoop rommelmarktspullen
09:00-12:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1 Grote verkoping van rommelmarktspullen in voormalig schoolgebouw Jaarsveld. Tweemaal per week open. Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur. Enorme enorme hoeveelheid spullen te koop tegen kleine prijsjes.

World Cleanup Day
10:00-11:30 Montfoort, LinschotenDeze jaarlijkse opruimactie wordt al sinds 2008 wereldwijd georganiseerd. Ook Montfoort en Linschoten doen mee, georganiseerd door de Zwervuilambassadeurs. In Montfoort vanaf de parkeerplaats van het Hofplein; in Linschoten vanaf de parkeerplaats achter De Vaart. Voor prikstokken en vuilniszakken wordt gezorgd. Wel zelf tuin/werk handschoenen meenemen. Na afloop een kop koffie/thee. Aanmelden gewenst via z.ambassadeurs@gmail.com of telefoon 06-19468944.

Inloopconcert - opening cultureel seizoen
10:00-16:00 Montfoort, RK-kerk Johannes de Doper, Pastoor SpaanpleinMeer dan honderd zangers studeren onder leiding van Michiel Rozendal een zevental stukken en sluiten de dag af met een kort concert. Piano: Barbera Sintmaartensdijk. Het is mogelijk vanaf 10.00 uur binnen te lopen en te zien hoe het instuderen gaat. Het miniconcert begint om 15.30 uur. Toegang gratis. Samenwerking Stichting Cultureel Montfoort en Vrienden van Johannes de Doper. Informatie; www.cultureel montfoort.nl

Dag van de Techniek
10:00-14:00 IJsselstein, op en rondom Cals College, Hoge Dijk 1Voor de 10e keer van alles te beleven op deze doe-dag dagen vol uitdagingen door technische bedrijven en opleiders uit IJsselstein en omgeving. Voor jongeren die later willen werken in een technisch beroep. Beleef met je familie hoe leuk en divers een beroep in de technische branche is. Zie ook: www.dagvandetechniek.nl

Meet & Greet projectkoor Revive
13:30-15:30 Schoonhoven, gebouw De Bron, De Montignylaan 15aProjectkoor Revive organiseert twee keer per jaar een project waarop zangliefhebbers kunnen inschrijven. Deze keer onder meer het oratorium ‘Ruth’, geschreven door Johan Bredewout. Meet & Greet voor belangstellenden die mee willen zingen, voor ontmoeting en toelichting op het project. Koorrepetities op dinsdagavond van half september tot begin november. Uitvoering op zaterdagavond 12 november in De Hoeksteen te Schoonhoven. Begeleiding door André de Jager op orgel, Lennart Morée op piano en Marjolein de Wit op fluit. Kijk voor meer informatie op www.projectkoorrevive.nl of mail naar info@projectkoorrevive.nl.

Najaarsbingo in Jaarsveld
20:00 Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 1Buurt- en speeltuinvereniging ‘t Jaarsveldje organiseert weer een najaarsbingo. Vijftien rondes met verrassende prijzen en een superronde om 150 euro. Koffie en thee gratis. Daarbij frisdranken, licht alcoholische dranken en ook weer slaatjes te koop. De zaal gaat om 19.00 uur open. Bingokaarten en loten vanaf 19.30 uur te koop in de zaal.

Orgelconcert rond Vivaldi en Bach
20:00-21:00 Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2Organist Jaap den Besten speelt tijdens dit concert werken van Johann Sebastian Bach en Antonio Vivaldi. Twee tijdgenoten wiens muziek na drie eeuwen nog steeds enorm geliefd is. Jaap den Besten brengt werken van beide componisten ten gehore op het uit 1990 daterende BAG-orgel in De Hoeksteen. De toegang is vrij.

Beatles tribute One After 909
20:30-23.45 Montfoort, gebouw St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Na meerdere afgelastingen door corona nu dan toch in Monfoort: de gerenommeerde Beatles Tribute Band One After 909, waarvan de naam verwijst naar een vroeg nummer van The Beatles. De band wordt deze avond begeleid door de blazers van The Blue Meanies. One After 909 heeft al vele optredens verzorgd, zoals in The Cavern Club in Liverpool en de Indra in Hamburg, plekken waar The Beatles zelf stonden. Bijdragen aan de avond ook door The Vinylboy's Ton van Rossum en Jos Sluijs. Toegang 15 euro. Tickets via www.cultureelmontfoort.nl

Popkoor L!VE brengt ‘Greatest Hits’
20:30 uur IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Voor de laatste keer onder de bezielende leiding van dirigent Sebastian van Zuijlen brengt Popkoor L!VE een gevarieerd programma met de grote hits van Prince, Queen en Bob Marley, maar ook met meer recente popsongs van David Guetta en Swedish House Mafia Ook de L!VE-band is er weer bij. Entree 20 euro; kinderen tot 12 jaar 15 euro (5 euro retour op de avond zelf). Ook nog op vrijdag 23 en zaterdag 24 september. Informatie en kaarten via www.theaterpantalone.nl

zondag 18 september

Assepoester De Musical
13:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. In een musical vol hilarische momenten, meerstemmige liedjes en schitterende kostuums. Vanaf 4 jaar. Na afloop Meet & Greet met de acteurs in de foyer. Try out. Prijs: 22,50 euro. Ook om 16.00 uur. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Kinderworkshop ‘Bloempotje versieren’
14:00-15:00 IJsselstein, Museum IJsselstein, Walkade 2-4Versier je eigen bloempotje met allerlei materialen. Uiteraard krijg je die mee naar huis, inclusief bloemzaadjes van Eetbaar IJsselstein waarmee je je eigen bloemetjes kan zien groeien en bloeien. Voor kinderen van 8-12 jaar. Kosten: 5 euro, inclusief materiaalkosten. Aanmelden: met een e-mail naar aanmelden@museumijsselstein.nl, o.v.v. bloempotje

Assepoester De Musical
16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. In een musical vol hilarische momenten, meerstemmige liedjes en schitterende kostuums. Vanaf 4 jaar. Na afloop Meet & Greet met de acteurs in de foyer. Try out. Ook om 13.30 uur. Prijs: 22,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

dinsdag 20 september

‘De Dementie van Jet en Harrie’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In de voorstelling ‘De Dementie van Jet en Harrie’ van Barbara Oppelaar worden Jet en Harrie gevolgd vanaf het moment dat zij als actieve ouderen, met pensioen, samen van het leven genieten, tot het moment dat Jet vanwege dementie in een zorginstelling woont en Harrie haar dagelijks bezoekt. In de voorstelling wordt het spel afgewisseld met kennisoverdracht en ervaringen. Prijs: 17 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Bodemleven in de tuin
20:00 Nieuwegein, Milieu Educatie Centrum (MEC), Geinoord 9IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein organiseert een lezing door Marc Siepman over bodemleven. Marc Siepman is de vertaler van het boek “Het Bodemvoedselweb”. In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit. In anderhalf uur vertelt hij wat ze met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen. Gratis. Aanmelden via het e-mailadres: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

woensdag 21 september

Diner met spelmiddag
12.30-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw.Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 uur een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Opgeven tot en met 14 mei bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038, Gerda Boer tel. 0348-553387. De kosten voor diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

Verkoop rommelmarktspullen
13:30-16:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1 Grote verkoping van rommelmarktspullen in voormalig schoolgebouw Jaarsveld. Tweemaal per week open. Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur. Enorme enorme hoeveelheid spullen te koop tegen kleine prijsjes.

donderdag 22 september

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

Teun Toebes: ‘VerpleegThuis’
20:00 uur IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet Teun Toebes dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil de 22-jarige ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Hij besloot zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt zal de toeschouwers mee in een wereld die zij nooit eerder zo zagen. Prijs: 24 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

vrijdag 23 september

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4,Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op vrijdagmiddag 28 oktober.

Interkerkelijk gebed voor de stad
19:30-20:00 IJsselstein, Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12 Het IKO, het Interkerkelijk Overleg IJsselstein, organiseert een gebedsmoment voor de stad. Iedereen welkom in de Nicolaasbasiliek om te bidden voor de stad, zoals de scholen, zorginstellingen, het bestuur, de nood in Oekraïne en de wereld. Van harte welkom.

Mads Wittermans: ‘The Meeting’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3The Meeting is het persoonlijk verhaal van acteur Mads Wittermans. In 2009 heeft hij enige tijd in een kliniek in Schotland doorgebracht om van zijn alcoholverslaving af te komen. Door heel hard aan zichzelf te werken heeft hij zijn verslaving overwonnen. In deze voorstelling laat hij met ruimte voor de lach de pijn, de gekte, het verdriet, de gevangenschap en de eenzaamheid zien. Prijs: 15 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Popkoor L!VE brengt ‘Greatest Hits’
20:30 uur IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Voor de laatste keer onder de bezielende leiding van dirigent Sebastian van Zuijlen brengt Popkoor L!VE een gevarieerd programma met de grote hits van Prince, Queen en Bob Marley, maar ook met meer recente popsongs van David Guetta en Swedish House Mafia Ook de L!VE-band is er weer bij. Entree 20 euro; kinderen tot 12 jaar 15 euro (5 euro retour op de avond zelf). Laatste concert op zaterdag 24 september. Informatie en kaarten via www.theaterpantalone.nl

zaterdag 24 september

Verkoop rommelmarktspullen
09:00-12:00 Jaarsveld, voormalig schoolgebouw, Kerkstraat 1 Grote verkoping van rommelmarktspullen in voormalig schoolgebouw Jaarsveld. Tweemaal per week open. Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur. Enorme enorme hoeveelheid spullen te koop tegen kleine prijsjes.

kom sport proeven bij sol sport woerden met demolessen
Op 24 september opent Sol Sport Woerden haar deuren voor alle Woerdenaren. Kom kennis maken met de sfeervolle sportstudio en doe mee met de demo's van de groepslessen. Trek je sportkleren aan en neem een flesje water en handdoek mee.De lessen variëren van rustig naar heel intensief, bijvoorbeeld Balance, Pilates, Body Boost (pump), Zumba, Sixty Fit en HIIT (High Intensity Interval Training).We starten om 09:00 uur met de eerste ronde van alle lessen, in de middag start er nog zo'n ronde om 13:00 uur. Iedereen is van harte welkom, we zijn heel benieuwd wat jullie leuk vinden aan de lessen! Om alles in goede banen te leiden is het prettig als je je even aanmeldt via de website van Sol Sport Woerden, dan weten we op hoeveel mensen we mogen rekenen.Tot sports! Tot de 24e! Het sportieve team van Sol Sport Woerdenwww.solsport.nl

Ladiesfair in Benschop
10:00-16:00 Benschop, adres Boveneind ZZ 35Verwendag voor vrouwen. Accent op mooie nieuwe en gedragen merkkleding. Met modeshow, high tea, fotoshoots, verkoop van sieraden, bloemen, boeken, tijdschriften en brocante. Alle kleding belangeloos door winkels en particulieren ter beschikking gesteld. Opbrengst voor goed doel: Bake4Ukrain, een kleinschalig project in Kiev. Parkeren kan op de locatie.

Bodemdiertjes safari
13:30 Nieuwegein, Milieu Educatie Centrum (MEC), Natuurkwartier, Geinoord 9IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein organiseert een Bodemdiertjessafari in het Natuurkwartier. Een gezonde bodem barst van het leven, zowel op de bodem als in de bodem. Dat leven willen we van dichtbij gaan bekijken. We gaan op zoek naar bijvoorbeeld verschillende soorten kevers, pissebedden, regenwormen en slakken. Deelname aan de excursie van ongeveer 2 uur is gratis. Graag aanmelden via het e-mailadres: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

Nienke Plas: ‘Postnatale depressie’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Cabaretière Nienke Plas bewandelt in ‘Postnatale depressie’ een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen. Voor wie het doel van een achteruitkijkspiegel begrijpt. Prijs: 29 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Irish Dance Show
20:00-23:00 Montfoort, gebouw St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Ingewikkelde ritmes, benen die wel van elastiek lijken en een strak bovenlichaam. ‘A Journey Through Time’ is een wervelende Ierse dansshow waarin een reis door de dansgeschiedenis van Ierland gemaakt wordt. Van het dansen op straten en in keukens, naar het dansen op grote podia. Entree 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

Popkoor L!VE brengt ‘Greatest Hits’
20:30 uur IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Voor de laatste keer onder de bezielende leiding van dirigent Sebastian van Zuijlen brengt Popkoor L!VE een gevarieerd programma met de grote hits van Prince, Queen en Bob Marley, maar ook met meer recente popsongs van David Guetta en Swedish House Mafia Ook de L!VE-band is er weer bij. Entree 20 euro; kinderen tot 12 jaar 15 euro (5 euro retour op de avond zelf). Laatste gelegenheid. Informatie en kaarten via www.theaterpantalone.nl

zondag 25 september

Vogelexcursie Groene Jonker e.o.
07:30-14:00 IJsselstein, Nieuwegein, vertrek parkeerplaats de Blokhoeve (NBC) te NieuwegeinVogelwacht Nieuwegein-IJsselstein organiseert een excursie naar de Groene Jonker nabij Woerden. Waterrijk natuurgebied met riet en graslanden en gewild gebied voor veel vogelsoorten, zoals allerlei soorten eenden, steltlopers, rallen, kwikstaarten en andere zangvogels. Aanmelden bij Chris Kling, e-mail: chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Plaats voor 20 deelnemers. Aanmelden voor 22 september. Graag bij aanmelding aangeven of je zou willen rijden.

Melany & Friends
14.30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Melanie Ryan verzorgt in 2022 en 2023 ieder jaargetijde een muzikale voorstelling samen met een andere gast artiest. Naast duetten en covers, zingen beide artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire en uit elkaars genre. Melanie is bekend van haar voorliefde voor country In deze herfsteditie is Nederpop-zangeres Laura Beekman de gast. Prijs: 14,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Merel van Eldik: ‘De Rode Sneakers’
15.00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Een sprookjesachtige en muzikale luistervoorstelling, bedacht en geschreven door Merel van Eldik in samenwerking met de live geschilderde magische zandtekeningen van de ‘Zandprinses’ Rosa van den Vijver. Een eigentijdse bewerking van het Andersen sprookje ‘De Rode Schoentjes’. Familievoorstelling geschikt vanaf 6 jaar. Prijs: 16,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

dinsdag 27 september

Musical ‘Blind Date’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3De musical Blind Date volgt Bob en Jenny op hun allereerste date. Twee dolende en eenzame zielen die zo veel liever tegen iemand aan zouden kruipen op de bank bij een goede Netflix-serie dan weer een avond alleen te zitten. Over het ongemak en de gênante momenten die horen bij zo’n eerste ontmoeting. Met Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen en een live band. Try out. Prijs: 31,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

woensdag 28 september

Vogelwacht organiseert een lezing trektellen
Op woensdag 28 september neemt Wilco Stoopendaal u mee in de wereld van trektellen. Vogelaars brengen in kaart hoeveel vogels op doorreis zijn en welke soorten dit zijn. Op geheel eigen wijze zal Wilco ons deze kunst beter leren kennen. Voorafgaand aan de lezing is er ruimte voor een gezellig samenzijn. Tussendoor is er een pauze.Locatie: De Partner, Nedereindseweg 401A, NieuwegeinZaal open: 19:30 uurEntree: gratis

donderdag 29 september

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

vrijdag 30 september

Familiemusical: Kruimeltje
19:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Kruimeltje is een feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude, al bijna 100 jaar een populair kinderverhaal. Over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. In een musical vol vriendschap, avontuur en liedjes. Geschikt vanaf 6 jaar. Met Bente van den Brand en Finn Poncin. Try out. Prijs: 23,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

zaterdag 1 oktober

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30-16:00 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Een middagje IJsselstein om te winkelen of een terrasje te pakken: een half uurtje Bach als rustmoment. Nieuwe serie maandelijkse korte concerten. Deze keer met Mark Roos en Jaap de Vos, onder meer vierhandig orgelspel. Toegang: collecte.

zondag 2 oktober

Wilfred Kemp over Rome
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Wilfred Kemp reist voor zijn werk als presentator bij KRO-NCRV regelmatig naar Rome. Al meer dan 20 jaar verzorgt hij met Kerstmis en Pasen het commentaar voor de Nederlandse en Vlaamse TV bij de pauselijke zegen Urbi et Orbi. De geboren en getogen Montfoorter kent Rome als geen ander. Hij zal over de stad vertellen, tips geven aan hen die Rome gaan bezoeken. Vooral zal hij echter een kijkje geven in het Vaticaan. Entree 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

dinsdag 4 oktober

Alpha-cursus in IJsselstein
Op dinsdag 4 oktober start in lunchroom Zo Lekker een Alpha-cursus. Iedereen is daar welkom. De Alpha-cursus is een acht weken durende kennismakingscursus over het christelijk geloof. Een avond begint om 18.30 uur, met een gezellige maaltijd, daarna is er een inspirerende inleiding waar je over doorpraat met andere deelnemers. Op 4 oktober is er een vrijblijvende introductie-avond over deze cursus.

donderdag 6 oktober

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

vrijdag 7 oktober

Repair Café Montfoort
13:30-16:00 Montfoort, SWOM DoeMeeHuis, Kasteelplein 7Minder afval dankzij Repair Café: “In principe proberen we alles te repareren.” Gratis. Ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig voor advies over energiebesparing in huis. Naast een werkplek is het Repair Café ook een ontmoetingsplek. Elke eerste vrijdag van de maand.

COV IJsselstein zingt Haydn en Goodall
20:00-22:30 IJsselstein, St. Nicolaasbasiliek, St. Nicolaasstraat 12Christelijke Oratoriumvereniging COV IJsselstein voert een dubbelconcertconcert uit van de componisten Haydn en Goodall. Samen met een professioneel orkest en professionele solisten. Stabat Mater van Joseph Haydn wordt voor de pauze uitgevoerd. Na de pauze volgt de Nederlandse première van Every Purpose under the Heaven van H. Goodall. Deze hedendaagse componist zal samen met diens partner als eregast de uitvoering bijwonen. Wilfred Kemp zal voor beide oratoria een korte inleiding verzorgen. Kaarten kosten in de voorverkoop 25 euro en zijn verkrijgbaar via kaartencov@gmail.com en bij City Bed. Prijs aan de kerk 27,50 euro. Jongeren tot en met 18 jaar gratis indien vergezeld door een betalende volwassene. Alle nadere informatie op www.cov-ijsselstein.nl

zaterdag 8 oktober

Workshop Liedboek 2013
13:00-16:45 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Stichting Orgelcultuur IJsselstein organiseert een workshop door Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein. Centraal staan de ‘Voorspelen, intonaties en zettingen’ uit het Liedboek 2013 van de hand van componist Theo Teunissen, ook woonachtig te IJsselstein. Na afloop is er vanaf 16.00 uur een afsluitend concert door Gerrit Christiaan de Gier met samenzang van liederen uit Liedboek 2013. Actieve deelname aan de workshop kost 25 uur. Aanmelden bij Gerrit Christiaan de Gier, tel. 030-6888966 of per e-mail gerritchristiaandegier@hetnet. Ook is het mogelijk om alleen als luisteraar de workshop te volgen. Dan zijn de kosten 10 euro.

zaterdag 15 oktober

Vrije linedance-avond
20:00-01:00 Cabauw, In ’t Witte Paard, Cabauwsekade 42Linedance-groep The White Horse Dancers organiseert een vrije linedance avond. Iedereen welkom. Entree voor leden 2 euro; niet-leden 6 euro.

Cabaretpoel Vier keer Leuk
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De Cabaretpoel ontbreekt ook dit jaar niet in het programma van Cultureel Montfoort. Voor de vijfde maal een avondvullende voorstelling met vier cabaretiers in een soort reizend cabaretfestival, maar zonder competitie-element. Een afwisselende avond met aankomende talenten. Entree 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl