Marathon doet IJsselstein en Lopik aan

regio • Met een marathon-estafetteloop willen Sportevenementen Nieuwpoort Langerak en atletiekvereniging Avantri uit Schoonhoven de band tussen de twee vestingsteden versterken. De marathon doet zaterdag 17 september zes gemeenten aan, waaronder Lopik en mede-vestingstad IJsselstein.

De deelnemers komen tijdens het afleggen van de ruim 42 kilometer door maar liefst zes gemeentes, licht Henny Ros van Stichting Sportevenementen Nieuwpoort Langerak toe. "De start is bij Avantri, in de gemeente Krimpenerwaard. Daarna komen we door Lopik en IJsselstein, we pikken een paar meter van de gemeente Nieuwegein mee en dan gaat de route via de Viaanse brug door Vijfheerenlanden en Molenlanden. De finish is aan 't Hooft in Nieuwpoort, waar ook het Foodtruck Festival plaatsvindt."

Oude Hollandse Waterlinie

Aanleiding voor de marathon-estafetteloop is het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie. Vanuit de organisatie kreeg de Stichting Sportevenementen Nieuwpoort Langerak de vraag of zij ook een sportieve bijdrage wilden leveren. In eerste instantie liep men daar niet warm voor, maar het enthousiasme groeide.
De loop is in principe voor teams. Er zijn vier wisselpunten. "De deelnemers moeten voor de veiligheid vergezeld worden door een fietser. Dat mag één van de lopers zijn, maar ook iemand die alleen fietst." Informatie op www.avantri.nl, inschrijven via www.inschrijven.nl.