• Frans van Vliet en José Breedveld presenteren het nieuwe programma.
• Frans van Vliet en José Breedveld presenteren het nieuwe programma. Foto: Paul van den Dungen

Cultureel Montfoort presenteert vol jaarprogramma

Algemeen

MONTFOORT • Het is zaterdag 17 september als One after 909, The Beatles Tributeband en de Vinylboys Ton en Jos het theaterseizoen 2022-2023 in Montfoort openen met een optreden in Zalencentrum Sint Joseph, beter bekend als De Soos. Het optreden was mede door corona al enkele keren afgelast geweest.

Het programmaboekje is door de leden van Cultureel Montfoort persoonlijk huis aan huis bezorgd, maar daar is het in dit nieuwe seizoen niet bij gebleven. Twee jaar lang was het niet mogelijk om de vooraf aangekondigde programma’s uit te voeren, maar in het nieuwe seizoen hoopt iedereen dat de theaterdeuren open kunnen zwaaien en open mogen blijven.

Bestuurlijk is er ook het een en ander veranderd. Voorzitter Ad van der Wind en secretaris Bets van Dijk zijn na zeven jaar actief te zijn geweest om diverse redenen gestopt. Zij hebben al aangegeven achter de schermen nog actief te blijven voor de stichting Cultureel Montfoort. Ook Marcel Peters is gestopt als penningmeester, maar zal nog wel in het St. Joseph actief zijn.
Frans van Vliet is de nieuwe voorzitter. “Ik ben blij dat de vertrekkende bestuursleden achter de schermen nog tot steun van het huidige en deels vernieuwde achtkoppige bestuur beschikbaar zijn. Wij hebben in Cor Verkleij de nieuwe penningmeester gevonden en Tineke Overkamp is begonnen als de nieuwe secretaris. Frans Streng en Cees Westveer zorgen voor de techniek en Wim Visser en Tineke Overkamp voor de Public Relations.

Misschien een beetje veel

De Programmagroep bestaat uit José Breedveld en Annemarie Spruit. José: “Wij zijn erin geslaagd om maar liefst 18 voorstellingen in het programma te kunnen opnemen. Misschien een beetje veel, maar de programmering was lastig. Zeker The Beatles Tribute Band. Deze hadden wij al eerder in het programma, tot corona alles in de war gooide. Het is dan niet zo eenvoudig om een aantal artiesten te boeken omdat iedereen zijn agenda al behoorlijk vol heeft staan. Desondanks is het ons wel gelukt om een mooi programma in elkaar te draaien. Natuurlijk zijn er een aantal vaste items, zoals de Cabaretpoel, het Passieconcert en de Kindervoorstelling. De Kindervoorstelling van zondag 15 januari moest, in verband met het overlijden van de speler, worden geschrapt. Daarvoor komt in de plaats “De vergeten verjaardag van de koning”.

Op 4 maart ios er een bijzondere programma-onderdeel met ‘Op verhaal: Charles Dickens’. Gelijktijdig genieten van het Dickensverhaal, muziek en een driegangen diner. Ook de vertelling van Wilfred Kemp over Rome op zondagmiddag 2 oktober trekt naar verwachting veel belangstelling.

Frans van Vliet en José Breedveld begrijpen maar al te goed dat de mensen in deze tijden zuiniger zijn geworden. De entreeprijzen zijn daarom relatief laag gebleven. Daarnaast gaan de mensen dicht bij huis voor weinig geld naar een cultureel gebeuren, want dat er voor elk wat wils is blijkt zondermeer uit de programmering.

Paul van den Dungen