• De Buurt BBQ in Keizerrijk op het schoolplein van de Heeswijkschool.
• De Buurt BBQ in Keizerrijk op het schoolplein van de Heeswijkschool. Foto: Paul van den Dungen

Buurt BBQ voor meer saamhorigheid

Algemeen

MONTFOORT • De bewoners van de Jonker Fransstraat, Lambertus Hortensiusstraat en de Hoeksestraat in Montfoort hielden zaterdagavond hun jaarlijkse barbecue op het schoolplein van de Heeswijkschool.

In 2018 werd deze barbecue voor de eerste keer gehouden. De toenmalig locatiedirecteur van de Heeswijkschool, de heer Kaasgaren, vond het een uitstekend idee en stelde de bewoners de speelplaats ter beschikking. Dat deed dit jaar ook de nieuwe locatiedirecteur van de Heeswijkschool, Arthur Ippel. Dankbaar is de organisatie voor de medewerking van de STAM die een tent en een aantal (sta)tafels en banken hebben neergezet.
Het zijn Hanneke en Ton Jonkers, Gert en Marianne van Mansom die in 2018 met het idee kwamen. In de drie straten werden briefjes door de bus gedaan waarin het plan werd uitgelegd en verzocht om medewerking. Het merendeel van de bewoners reageerde positief en de buurt barbecue was geboren. Dit jaar zijn Erik en Hilda Scholten en Dennis en Elsa Zwezerijnen tot de organisatie toegetreden.
Ook de Syrische en Somalische buurtbewoners kwamen barbecueën en vermaakten zich uitstekend.
Ongeveer 45 bewoners namen op deze zwoele zaterdagavond deel aan de derde editie van de Buurt BBQ en iedereen hoopt dat dit zo nog jaren kan worden voortgezet. Erik Scholten: “De opzet is vooral gericht op de saamhorigheid van deze buurt. Zo kennen we de mensen uit de buurt die we anders alleen maar voorbij zagen lopen maar waar we nu ook een praatje mee maken en een hapje mee kunnen eten.’’