Dierenkliniek start challenge dierenwelzijn

benschop/regio • Dierenkliniek Benschop Oudewater is een campagne gestart om meer aandacht te besteden aan dierenwelzijn. Daarbij gaat het niet alleen om de expertise van de dierenarts, maar ook om tips van diereigenaren voor het welzijn van hun dier.

‘’Per diersoort kan het enorm verschillen wat belangrijk is. Voor vragen over het houden van een dier komen mensen niet altijd bij betrouwbare informatie uit. Informatie delen, ook buiten de spreekkamer om, is nodig zegt dierenarts Vivianne van Leeuwen van de Dierenkliniek Benschop Oudewater. “Als je een dier hebt, wil je er goed voor zorgen. Maar wat is goed zijn voor je dier? We zien als dierenarts dagelijks dat we mensen en dieren met kleine tips al enorm kunnen helpen.’’

Als voorbeelden noemt zij een extra kattenbak voor de kat, het mogelijk maken van een stofbad voor kippen of schaduwplaatsen voor schapen. ''Door rekening te houden met de natuurlijke behoefte van het dier blijven ze beter gezond en zijn ze gelukkiger.”

De dierenkliniek deelt daarom de komende maanden via diverse sociale media tips op het gebied van dierenwelzijn. Elke maand heeft zijn eigen thema. Zo is in augustus aandacht besteed aan huisvesting. De maanden daarna volgen preventieve zorg, voeding en soorteigen gedrag. Maar het is niet enkel eenrichtingsverkeer. ‘’Diereigenaren zijn heel creatief en komen met leuke en innovatieve ideeën om dierenwelzijn te verbeteren. Wij faciliteren het delen van tips en voorbeelden met de #dierenwelzijn challenge op sociale media. Hierdoor kan iedereen met een dier een mooie inspiratiebron zijn.’’

Meer informatie over de campagne en dierenwelzijn staat op: www.dkbo.nl, Facebook Dierenkliniek Benschop Oudewater en Instagram dierenartsen_benschopoudewater.