Rian Baas wint in Polsbroekerdam

polsbroekerdam • Niet zoals gebruikelijk op zaterdag, maar op vrijdagavond is in Polsbroekerdam gesprongen om de Uw Groene Vakwinkel-Bokaal. De dagtitel was voor Rian Baas, maar de wedstrijd voorafgaand aan het Nederlands Kampioenschap zaterdag in Linschoten kwam niet echt los.

Een lastige noorderwind maakte het voor de springers lastig om topafstanden neer te zetten. Rian Baas (Gouda) kwam al in zijn eerste sprong tot 19.81 meter. Jaco de Groot (Kamerik) kwam op het HK tot 22.16 meter, maar dit lukte op vrijdagavond niet. Zijn 19.22 meter was slechts voldoende voor een derde plaats. Erwin Timmerarends (Bodegraven) werd tweede met 19.26 meter.

Bij de dames was het verrassend genoeg Julia van Eijk (Haastrecht) die er met de winst vandoor ging. In haar tweede sprong kwam ze tot een afstand van 14.81 meter, waarmee ze Laura Maaijen (Haastrecht) achter zich liet (14.41 meter). Kimberley Slootjes (Haastrecht) completeerde het podium en sprong 14.16 meter. Zo werd het een Haastrechts feestje bij de dames in Polsbroekerdam.

In de overige categorieën waren het de leiders van het ABZ De Samenwerking-klassement die er met de winst vandoor gingen. Junior Reinier Overbeek (Benschop) kwam tot 18.53 meter, Wessel Schenk (Schoonhoven) kwam bij de jongens tot 17.56 en Thalina van der Wind (Snelrewaard) tot 14.23 meter. Zij zijn dus goede kanshebbers voor het Nederlands Kampioenschap, zaterdag 3 september in Linschoten.