• Helma van Rooijen geflankeerd door haar pupillen Anita (links) en Marjan.
• Helma van Rooijen geflankeerd door haar pupillen Anita (links) en Marjan. Foto: Wim Kroone

Helma van Rooijen draagt na 10 jaar (S)he’s Fit-stokje over

Algemeen

BENSCHOP • Fitnessinstructrice Helma van Rooijen stopt na tien jaar met haar sportschool (S)he’s Fit in Benschop

Fitnessinstructrice Helma van Rooijen van de Benschopse sportschool (S)he’s Fit zwaait woensdagavond 31 augustus haar leden uit met een afscheidsborrel. Na tien jaar stopt ze met haar sportschool in een ruimte van Dorpshuis XXL, maar de leden kunnen blijven sporten.

Een nieuw gezicht zet op 1 september onder een andere naam de activiteiten van Helma van Rooijen voort in Benschop. Wie dat zal zijn kon nog niet bekend worden gemaakt. ‘’De naam van de nieuwe exploitant presenteren we zo spoedig mogelijk”, aldus Van Rooijen. ‘’De onderhandelingen zijn namelijk nog niet afgerond. Het gaat goed komen. De leden kunnen blijven sporten.”

In augustus 2012 startte Helma van Rooijen, die thuis op het boerenbedrijf vaak genoeg de handen uit de mouwen stak, de sportschool. ‘’Onze zoon nam het boerenbedrijf over, waardoor ik meer vrije tijd kreeg. Met een compagnon ging ik aan de slag in de fitnesswereld. Bewegen om je vitaal te blijven voelen – zeker als je al wat ouder bent – is erg belangrijk. Nadat mijn zakelijke partner in 2015 stopte, ben ik alleen verder gegaan.”

Ook mannen

Aanvankelijk had Helma van Rooijen alleen vrouwen op haar ledenlijst staan, maar mannen uit de regio wilden eveneens graag onder haar hoede komen fitnessen. Het totale aantal leden overschreed al snel de honderd. Naast het verbranden van de nodige calorieën, staat gezelligheid hoog in het vaandel. De Benschopse familie Van de Bunt kan daarover meepraten. De zussen Anita en Marjan, die snel na de opening aan hun conditie besloten te gaan werken, hebben menig zweetdruppeltjes achter gelaten in de fitnessruimte. ‘’We kunnen hier in huiselijke sfeer op ons eigen niveau sporten”, vertelt Anita met een glimlach. ‘’Nadat onze vader een hersteltraject inging na een hartoperatie is ook hij lid geworden. Moeders besloot ook mee te gaan. Met z’n viertjes genieten we elk sportuurtje. Na de trainingen drinken we gezellig een kop koffie met elkaar.”

‘’De leden moeten zich hier veilig voelen”, vervolgt Helma van Rooijen. ‘’Ik heb goede contacten opgebouwd door de sporters persoonlijk te begeleiden. Een oudere vrouw met dementie heeft hier jarenlang gesport. Na haar opname in een tehuis bezocht ik haar wekelijks tot haar overlijden en nam een bal mee voor wat oefeningen. Alle contacten ga ik straks enorm missen, maar ik had besloten dit werk tien jaar te doen. Ik heb nu nog de leeftijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil mijn zoon op de boerderij wat meer gaan helpen. Op zo’n bedrijf is altijd wel genoeg werk te doen. Verder lijkt het me leuk om Colinda Sluijk, de beheerder van het dorpshuis, bij te staan. En ik zal natuurlijk de sportschool niet helemaal in de steek laten. Mocht het een keer nodig zijn, dan spring ik gerust een uurtje bij. Ik zeg het nogmaals: blijven bewegen is belangrijk.”

Wim Kroone