• KPIJ-voorzitter én ambassadrice Lianne v/d Veeren.
• KPIJ-voorzitter én ambassadrice Lianne v/d Veeren. Foto: KPIJ

Veelbelovend nieuw seizoen Kursusprojekt IJsselstein

Algemeen

IJSSELSTEIN  • Met een veelbelovend najaarsprogramma is het Kursus Project IJsselstein (KPIJ) het nieuwe seizoen gestart. “We hebben enthousiaste nieuwe docenten aan het docententeam toegevoegd waarmee we – naast de populaire cursussen – maar liefst 13 nieuwe cursussen op het programma hebben staan”, vertelt KPIJ-voorzitter Lianne van der Veeren.

De flyers zijn verspreid, de open informatieavond heeft vorige week plaatsgevonden, maar nieuwe cursisten kunnen zich nog aanmelden voor cursussen die nog niet zijn volgeboekt. KPIJ biedt al vele jaren op een laagdrempelige manier cursussen aan voor inwoners van IJsselstein en omgeving. “Ons aanbod van cursussen en workshops is gevarieerd; van sport, ontspanning, culinair en creatief tot taal”, aldus Lianne. “Tegen aantrekkelijke tarieven, we willen de cursussen voor iedereen betaalbaar houden.”
Lianne is sinds begin dit jaar voorzitter. Hoe laagdrempelig het kan zijn: “De KPIJ-flyer in de brievenbus was het begin. Ik heb meerdere keren cursussen gevolgd, van onder andere yoga, Excel en mindfulness tot Engels en spinning.”
Het is een illustratie van het gevarieerde cursusaanbod. “Allemaal fijne cursussen die een bijdrage hebben geleverd aan waar ik op dat moment aan toe was.” Toen ze tijd had om ook een bijdrage te leveren aan de IJsselsteinse gemeenschap zag ze de advertentie waarin het KPIJ vrijwilligers zocht. “Zo werd ik enkele jaren geleden lid van het KPIJ-team en sinds januari heb ik het voorzitterschap overgenomen van Ingrid de Bruijn. Overigens is zij nog aan boord en vormen we met zijn zessen een hardwerkend en gezellig team.”
Ze is blij dat door de flexibiliteit van docenten en cursisten een aantal cursussen in de coronaperiode toch aangepast kon doorgaan. “Dat was best een uitdaging. Super om te merken dat de aanmeldingen nu goed lopen en dat mensen weer nieuwe dingen willen ondernemen.”
Kijk voor meer info op: www.kpij.nl.