• Joep Verkleij uit Papekop won bij de jongens tot en met 10 jaar.
• Joep Verkleij uit Papekop won bij de jongens tot en met 10 jaar. Foto: Aangeleverd

Eén Hollandse winnaar op Jeugd NK Polsstokverspringen

Sport

REGIO / WINSUM • In het Friese Winsum is zaterdag het Jeugd NK Polsstokverspringen gesprongen. Er mochten 40 kinderen meedoen in de categorieën jongens en meisjes tot en met 10 jaar en jongens en meisjes van 11 en 12 jaar. Eén van de Hollandse springers werd Nederlands kampioen: Joep Verkleij uit Papekop bij de jongens tot en met 10 jaar.

De wedstrijd werd versprongen onder mooie omstandigheden. Uiteindelijk wist Joep Verkleij te winnen bij de jongens tot en met 10 jaar. In zijn laatste sprong landde hij op 8.96 meter, waardoor hij de krans om zijn nek kreeg. Leon Cazant (Kockengen) stond naast Joep op het podium, hij werd derde met 7.88 meter.

Bij de jongens 11 tot en met 12 jaar hadden de Hollandse springers het lastig. Er was stevige concurrentie uit Friesland, maar Jarmo Timmens (Haarzuilens) sprong knap naar een derde plek met 9.62 meter. Bij de meisjes tot en met10 jaar werd Jonna van der Schaft (Woerden) derde. Ze maakte een mooie sprong en zette een afstand neer van 7.63 meter.

In de categorie meisjes 11 tot en met 12 jaar stonden er twee Hollandse meisjes op het podium. Sanne Hoogenboom (Linschoten) werd tweede en Julia van der Kleij (Bodegraven) werd derde.