Proefavond voor nieuwe vrijwilligers Taalhuis

ijsselstein • Het Taalhuis IJsselstein en de Bibliotheek Lek & IJssel houden dinsdag 13 september een proefavond om nieuwe vrijwilligers te werven voor het bieden van taal- en computerhulp aan onder meer laaggeletterden. Belangstellenden kunnen deze avond ervaren hoe het is om als vrijwilliger anderen te helpen bij de Nederlandse taal of met de computer.

Zij kunnen deze avond onder meer meedoen met een taalinloop en een mini-training volgen over hoe mensen een tweede taal leren. Tijdens de proefavond zijn ook reeds actieve vrijwilligers aanwezig om te vertellen over hun ervaringen. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. 

Nieuwe vrijwilligers zijn volgens het Taalhuis hard nodig omdat in IJsselstein ruim 2.600 inwoners laaggeletterd zijn. Zij hebben moeite met lezen en schrijven. Vaak gaat dit gepaard met beperkte digitale vaardigheden. Direct aanmelden om vrijwilliger te worden kan ook: via www.taalhuislekstroom.nl/vrijwilligers.


Rommelmarkt rond Witte Kerkje

willige langerak • De 45e editie van de rommelmarkt van Willige Langerak vindt zaterdag 27 augustus plaats rondom het Witte Kerkje aan De Montignylaan in Schoonhoven. Tussen 10.00 en 15.30 uur zijn bezoekers welkom om te snuffelen tussen het uitgebreide aanbod van tweedehands spullen en om plaats te nemen op het terras met Rad van Avontuur.