Knopenbad Fun Triatlon zonder wedstrijdelement

montfoort • Na het succes van vorig jaar vindt zaterdag 3 september in Montfoort voor de tweede keer een Knopenbad Fun Triatlon plaats. Zonder wedstrijdelement en speciaal bedoeld voor 40-plussers. Het onderdeel hardlopen is vervangen door wandelen, naast het fietsen en zwemmen.

Na het plotseling ziek worden van organisator Fré Doop hebben vorig jaar Harry Bode, Jos Kroon en Ton van Rheenen de honneurs waargenomen. Inmiddels kan Fré Doop weer een aantal zaken op zich nemen, waaronder de aanpassing van het parcours. “Het was niet de bedoeling om ieder jaar hetzelfde rondje te lopen en te fietsen, dus daar zijn een aantal wijzigingen in aan gebracht. Dat is voor de deelnemers wel zo leuk. Ook Monique Vernooij en Marie José Nulkes-van Dijk hebben de handen flink uit de mouwen gestoken.”

Het bijzondere aan dit evenement is dat het een sportieve uitdaging is zonder wedstrijdelement, zonder tijdsregistratie en uitslag en dus ook zonder prijzen. Deelname staat open voor inwoners van Montfoort en Linschoten die 40 jaar of ouder zijn. De deelname aan deze triatlon is op eigen verantwoording.

Deelnemers kunnen kiezen uit een achtste triatlon, bestaande uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer wandelen of de kwart triatlon met 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer wandelen. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 125. Vorig jaar was het maximaal aantal deelnemers van toen 100 al binnen twee weken bereikt, dus tijdig aanmelden is nodig.

Inschrijven kan nog tot vrijdag 2 september aan de kassa van het Knopenbad. Deelname kost 10 euro, inclusief de broodjes en frisdrank voor tussen de middag. Fré Doop hoopt dat met deze tweede editie een traditie is geboren, net zoals de Avond4daagse en de Zwem4daagse. 

Overige informatie is te vinden op www.triathlon.knopenbad.nl.