donderdag 25 augustus

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

vrijdag 26 augustus

Vaartocht met kleivlet
14:00 vanuit Linschoten
Vereniging Oud-Linschoten organiseert bij voldoende animo op vrijdagmiddag in de zomer een vaartocht vanuit Linschoten met het oude kleivlet De Avontuur. Duur: circa 1,5 uur. Ook mogelijk op afspraak. Informatie: TIP-Linschoten De Ballensnoeperij, Dorpstraat 45, email deballensnoeperij@oud-linschoten.nl. en telefoon 06-49798362.

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders.

zaterdag 27 augustus

Open ochtend Logeerhuis Bredius
10:00-11:00 Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Koffie/thee met wat lekkers, er is de mogelijkheid het Logeerhuis te bekijken en informatie in te winnen over preventief inzetten van logeerzorg tegen overbelasting bij mantelzorgers. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden welkom. Informatie: www.logeerhuisbredius.nl

Stadswandeling in Montfoort
13:30 Montfoort, Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat
Stichting Oud Montfoort verzorgt nog in augustus elke zaterdag een stadswandeling van 1,5 uur langs de belangrijkste monumenten. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de roemruchte burggraven en hun kasteel, het Oude Stadhuis en over de knopendraaiers. Kosten  4 euro. Aanmelden mag via info@oudmontfoort.nl, maar is niet noodzakelijk. Meer informatie: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/

Lunchconcert door Peter de Jong
14:00-15:00 Montfoort, Grote of St Janskerk, Lange Kerkstraat 1
Door Peter de Jong uit Montfoort. Op beide orgels. Iedereen welkom. Informatie: www.sintjanmontfoort.nl

Zaterdagmiddagconcert door Kirstin Gramlich
14:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Serie orgelconcerten op zaterdagmiddag in de zomer. Thema ‘Internationaal vlechtwerk’, een serie met internationale organisten. Vrije toegang, collecte na afloop. Laatste aflevering van dit seizoen. Met Kirstin Gramlich (van Duitse afkomst), organist Lebuïnuskerk, Deventer. Werken van Händel, Scheidemann, Mendelssohn-Bartholdy en Reger

Klassiek aan de Lek: Waterklanken
20:00 Jaarsveld, Dijkhuis, Lekdijk Oost 12, ingang S.L. van Alterenlaan
Stichting Kunst en Cultuur Lopik presenteert een klassiek openluchtconcert op de zomeravond. Club Classique, een muzikaal netwerk van jonge, professionele en bevlogen musici, speelt het programma ‘Waterklanken’, gebaseerd op de golven van de zee en de stroming van het water in de rivieren. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom. Reserveren verplicht via email dienyscheffer@outlook.com. Inloop vanaf 19.30 uur. Netwerkborrel na afloop.

zondag 28 augustus

Open Dag Kwibus en Pantalone
12:00-16:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Tijdens de Open Dag van Pantalone en Kwibus maken kinderen en volwassenen kennis met de wereld van toneel, musical en zang. Gratis workshops en optredens uit Het Sprookjespad. Schminken, verkleden in theaterkleding, stap in de schoenen van een technicus en een decorbouwer en ga op de foto als Ciske de Rat. Ook voor wie interesse heeft om bij Kwibus te spelen of achter de schermen te helpen, bijvoorbeeld bij licht en geluid, kleding, decorbouw, grime of PR. Of als barmedewerker of publieksbegeleider in Pantalone. Toegang is gratis.

Voorronde ONK Poker in Lopik
14:00 Lopik, Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Het Pokerkampioenschap van Lopik, tevens voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met poker voor recreatieve spelers. De winnaar ontvangt een bokaal en is een jaar lang ‘Pokerkampioen van Lopik’. Daarnaast kwalificatie voor de landelijke finale. Geen geldprijzen. Deelname kost 13,50 euro bij online aanmelding via www.onkpoker.nl/ inschrijven.

woensdag 31 augustus

Kerk Jaarsveld open
14:00-16:00, Jaarsveld, Hervormde Gemeente, Kerkstraat 5
Hervormde Gemeente Jaarsveld zet in augustus op woensdagmiddag haar eeuwenoude kerk gastvrij open voor toerist en Jaarsvelder. Bezoekers welkom in de kerk achter de Lekdijk voor koffie of thee, rondkijken in de kerk en bekijken gebrandschilderde ramen, even ontspannen en goed gesprek.

Lunchconcert door Wim den Hartog
14:00-15:00 Montfoort, Grote of St Janskerk, Lange Kerkstraat 1
Door Wim den Hartog uit Meerkerk. Op beide orgels. Iedereen welkom. Informatie: www.sintjanmontfoort.nl

Voorleesuurtje Bip in speeltuin
15:00 IJsselstein, Kloosterspeeltuin, Anna van Burenpad 1
Van mei tot en met augustus is het maandelijkse voorleesuurtje met Bip van de Bibliotheek IJsselstein buiten in de Speeltuin Kloosterplantsoen. De voorlezers van de bibliotheek nemen een ‘vertelkastje’ en allerlei prentenboeken met vrolijke en spannende verhalen mee. Alle kinderen van 4 tot en met 6 jaar zijn welkom. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Laatste keer. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/voorlezen.

A-Mee-Zing-avond Sing4Fun
19.45-22.00 IJsselstein, locatie niet bekend
Het IJsselsteinse dameskoor Sing4Fun zoekt nieuwe leden en biedt daarom belangstellenden de mogelijkheid om mee te repeteren tijdens een A-Mee-Zing-avond. Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat uit Engelse popsongs en ballads van Elton John en Jason Maraz, maar ook Nederlandse nummers van bijvoorbeeld Bløf en Trijntje Oosterhuis. Een aantal keer per jaar treden ze op in IJsselstein of doen mee aan een korenwedstrijd. Stuur een mail naar sing4fun2009@gmail.com voor meer informatie. Of kijk op www.sing4fun.nl.

donderdag 1 september

vrijdag 2 september

BoekStart Voorleespret
10:00-10:45 IJsselstein, bibiliotheek, Overtoom 7
In de Bibliotheek IJsselstein begint een nieuw seizoen BoekStart Voorleespret voor ouder en kind. Samen bezig zijn voor ouders en kleine kinderen met voorlezen, liedjes en spelletjes om het voorlezen te stimuleren. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Het thema deze keer is ‘Tellen’. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Tellen met muis Jelle’. BoekStart Voorleespret is vooral geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, maar ook jongere kinderen zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Repair Café Montfoort
13:30-16:00 Montfoort, SWOM DoeMeeHuis, Kasteelplein 7
Minder afval dankzij Repair Café: “In principe proberen we alles te repareren.” Gratis. Ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig voor advies over energiebesparing in huis. Naast een werkplek is het Repair Café ook een ontmoetingsplek. Elke eerste vrijdag van de maand.

zaterdag 3 september

Rommelmarkt Brugkerk
10:00-15:00 Lopik, Brugkerk, Lopikerweg Oost 57
Jaarlijkse rommelmarkt met kramen vol mooie en praktische spullen. Met veiling om 11.30 uur. Eten en drinken verkrijgbaar in de cateringtent. Verder springkussen, schminken, sjoelen en ritjes in een huifkar.

Inschrijfdag Kursusprojekt Benschop/Polsbroek
11.00-14.00 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 3
Het Kursusprojekt Benschop/Polsbroek heeft voor het najaar weer een gevarieerd programma samengesteld met uiteenlopende creatieve, sportieve en educatieve lezingen, workshops en cursussen, waaronder buikdansen, yoga, bokszaktraining, glas blazen, schilderen en houtbranden. Pinnen tijdens de inschrijfdag is mogelijk. Het verzoek is bij ziekteverschijnselen thuis te blijven en iemand anders te vragen de inschrijving te regelen. Check folder, facebook of website www.kursusprojektbenschop.nl voor het gehele aanbod.

Lunchconcert door Kees van den End
14:00-15:00 Montfoort, Grote of St Janskerk, Lange Kerkstraat 1
Door Kees van den End uit Montfoort. Op beide orgels. Iedereen welkom. Informatie: www.sintjanmontfoort.nl

zondag 4 september

Open huis IJsselateliers
11:00-17:00 IJsselstein, IJsselateliers, Noord-IJsseldijk 109A
De kunstenaars van de IJsselateliers houden open huis. Kunst kijken met een hapje, een drankje en live muziek. Bij Leny Gubbi (keramiek, schilderijen), Miranda Karskens (beelden, schilderijen), Walter van Meijl (schilderijen), Adja van Oers (schilderijen, tekeningen), Oscar Riezebos (beeldende kunst), Marlies Ruiter (schilderijen), Willem van der Wiel (schilderijen, video) en Marie-Louise Wijsmuller (beelden, keramiek). Muziek door duo Dax en Tessa, een piano-zangduo dat jazz-, pop- en soulnummers speelt. Informatie: Facebook IJssel-ateliers.

Spirituele beurs
12:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Volgens de organisatie de gezelligste spirituele beurs van Midden Nederland. Diverse mediums aanwezig met hun eigen specialismes. Verder verkoopstands met cadeaus. Informatie: Facebook Groep Spiritueel Montfoort.

maandag 5 september

Informatieavond Stiltetuin Cabauw
20:00 Cabauw, H. Jacobuskerk, Cabauwsekade 54
Presentatie ontwerp Stiltetuin als ontmoetingsplaats voor alle mensen uit het dorp Cabauw en voor passanten. Onderdeel van de herinrichting van de directe omgeving van de H. Jacobuskerk in Cabauw. Voor wie geïnteresseerd is, ideeën heeft of wil meehelpen bij de aanleg en het in stand houden van de tuin. Kerkdeur open om 19.30 uur.

dinsdag 6 september

Seizoenstart Bridgeclub Lopik
13:15 Lopik, Dorpshuis de schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Bridge Club Lopik start in haar thuisbasis De Schouw een nieuw seizoen voor bridgeliefhebbers in groot Lopik en omstreken die houden van een gemoedelijke sfeer, waar gezelligheid altijd troef is. Wie al kan bridgen en op dinsdagmiddag mee wil doen, kan zich aanmelden bij Jan Tigchelaar telefoon 0348-552706. Ook mensen zonder bridgepartner kunnen zich opgeven.

Info-avond dagbesteding Zorgboerderij
19.30 Montfoort, zalencentrum Sint Joseph, Heiliglevenstraat 4
Informatie-avond SWOM over: Dagbesteding op een zorgboerderij voor mensen met dementie, wat houdt dat in? Uitleg door Petra Vlooswijk- van den Brink van zorgboerderij ‘Het Boeren Leven’ in Montfoort, Niek Visscher van zorgboerderij ‘het Onvergetelijk Leven’ in Kamerik en Agnes Brouwer en Petra Janmaat van zorgboerderij ‘De Kloostertuin’ in Haastrecht. Zij vertellen over de activiteiten, de aanmelding, de raakvlakken en verschillen ten opzichte van reguliere dagbesteding. Ontvangst vanaf 19.00 uur. Deelname gratis.

woensdag 7 september

IVN NatuurWandeling
09:30-11:30 IJsselstein, vanaf sportpark IJsseloever, Zomerdijk 41-B
Wandeling van ruim 6 kilometer langs de Hollandse IJssel en door het jonge IJsselsteinse Bos. Elke eerste woensdag van de maand organiseert de IVN-afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. een wandeling in de omgeving van Nieuwegein, Houten of IJsselstein met aandacht voor de natuur. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via het e-mailadres: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

Lunchconcert door Marius Smits
14:00-15:00 Montfoort, Grote of St Janskerk, Lange Kerkstraat 1
Door Marius Smits uit Waarder. Op beide orgels. Iedereen welkom. Informatie: www.sintjanmontfoort.nl

donderdag 8 september

vrijdag 9 september

Ernest Beuving: Skoren! UITVERKOCHT
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3‘Skoren!’ is het tweede cabareteske muziektheaterprogramma van Ernest Beuving in ‘De Bende van Beuving’; samen met zijn band en ook weer in samenwerking met Vrouwe IJsselstein Swingt, het koor uit IJsselstein waarmee hij al op de Zwarte Cross stond. Humor, imitaties en persiflages en liedjes. Prijs: 24,50 euro. Tickets via www.fulcotheater.nl

zaterdag 10 september

Monumentendag met orgelbespelingen
10:00-16:00 Montfoort, Grote of St Janskerk, Lange Kerkstraat 1Tijdens Open monumentendag de gehele dag bespelingen op beide monumentale orgels. Verzorgd door de plaatselijke organisten. Informatie: www.sintjanmontfoort.nl

Muziekfestival IJsselFEstein
14:00-01:00 IJsselstein, Kasteelpark, bij de KasteeltorenVerrassend muziekfestival voor liefhebbers van music, food & drinks. Gratis toegang. Ook dit jaar met de meest swingende en bijzondere artiesten. Line-up: Montis, Goudsmit & Directie, de Soul Jazz-sensatie; KOMODO, vintage exotic rock-’n-roll; Power to the Pipo, cocktail van harde grooves en explosieve solo’s; Hannah Aldridge (USA), songs met sterke teksten en pakkende melodieën; Hi Hawaii (BE): catchy pop en improvisaties; Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws (USA/NL), zangeres/violiste met Nederlandse band, cross-over van blues, (Southern) rock, soul, jazz en folk; Red Fulka, fusie van tribal grooves, dance beats en akoestische instrumenten; Justin Kayes, al jaren de huis-dj van het IJsselFEstein.

zondag 11 september

Jeugdtheater: Aal en Snoek in Waterland
15:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Aal en Snoek zijn twee beste vrienden. Ze gaan samen vissen. Ze zingen over wat ze meenemen, over de reiger, de regen en een lekker middagdutje. Aal is blij dat Snoek zijn vriend is. Waterland is een liedjesprogramma met theatrale uitstapjes om hier en daar mee te zingen en te dansen. Met Annemarie J.W. Verhoeven, gitaar en zang, en Viève Buijs, accordeon en zang. Kijkadvies: vanaf 4 jaar. Prijs: 8,50 euro. Kaarten via www.theaterpantalone.nl

woensdag 14 september

Ronald Snijders: Een avond met mij
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Absurdist Ronald Snijders staat tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, en ook normale humor. Prijs: 21,50 euro. Tickets via www.fulcotheater.nl

donderdag 15 september

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

Start beginnerscursus Linedance
19:00-19:45 Cabauw, In ‘t Witte paard, Cabauwsekade 42The White Horse Dancers zoeken nieuwe leden en verzorgen een beginnerscursus voor iedereen die altijd al heeft willen lindedancen. De cursus omvat tien lessen van drie kwartier en begint donderdag 15 september. De gehele cursus kost 45 euro. Voor meer info, vragen of aanmelden: Angela van Garderen, telefoon 0348-550059 of email stwhitehorsedancers@outlook.com.. Of kijk op Facebook: facebook.com/TheWhiteHorseDancers

Beginnerscursus Linedance
Altijd al willen linedancen?Wij zoeken weer enthousiaste nieuwe leden!Vanaf 15 september een nieuwe beginnerscursus om 19.00 uur in Cabauw, 10 lessen voor € 45.-Voor meer info, vragen of aanmeldenbel of mail naar Angela van Garderen, 0348-550059, stwhitehorsedancers@outlook.comof kijk even op onze pagina op Facebook: facebook.com/TheWhiteHorseDancersMeld je snel aan via bovenstaande gegevens!Tot dan!!

Simone Kleinsma: Verder
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3SIMONE KLEINSMASimone Kleinsma is terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling Verder. Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire. Prijs: 35 euro. Tickets via www.fulcotheater.nl

vrijdag 16 september

Repair Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, SWOM Huis van Ervaring (De Brede Vaart), Laan van Rapijnen 36Minder afval dankzij Repair Café: “In principe proberen we alles te repareren.” Gratis. Ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig voor advies over energiebesparing in huis. Naast een werkplek is het Repair Café ook een ontmoetingsplek. Elke derde vrijdag van de maand.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Digi Cafe Linschoten, Laan van Rapijnen 36Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Over Whatsappen, sms-en en mailen, praktische apps en het downloaden van een e-book. Vrijwilligers beantwoorden vragen en helpen iedereen gratis op weg. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee.

zaterdag 17 september

Inloopconcert - opening cultureel seizoen
10:00-16:00 Montfoort, RK-kerk Johannes de Doper, Pastoor SpaanpleinMeer dan honderd zangers studeren onder leiding van Michiel Rozendal een zevental stukken en sluiten de dag af met een kort concert. Piano: Barbera Sintmaartensdijk. Het is mogelijk vanaf 10.00 uur binnen te lopen en te zien hoe het instuderen gaat. Het miniconcert begint om 15.30 uur. Toegang gratis. Samenwerking Stichting Cultureel Montfoort en Vrienden van Johannes de Doper. Informatie; www.cultureel montfoort.nl

Meet & Greet projectkoor Revive
13:30-15:30 Schoonhoven, gebouw De Bron, De Montignylaan 15aProjectkoor Revive organiseert twee keer per jaar een project waarop zangliefhebbers kunnen inschrijven. Deze keer onder meer het oratorium ‘Ruth’, geschreven door Johan Bredewout. Meet & Greet voor belangstellenden die mee willen zingen, voor ontmoeting en toelichting op het project. Koorrepetities op dinsdagavond van half september tot begin november. Uitvoering op zaterdagavond 12 november in De Hoeksteen te Schoonhoven. Begeleiding door André de Jager op orgel, Lennart Morée op piano en Marjolein de Wit op fluit. Kijk voor meer informatie op www.projectkoorrevive.nl of mail naar info@projectkoorrevive.nl.

Orgelconcert rond Vivaldi en Bach
20:00-21:00 Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2Organist Jaap den Besten speelt tijdens dit concert werken van Johann Sebastian Bach en Antonio Vivaldi. Twee tijdgenoten wiens muziek na drie eeuwen nog steeds enorm geliefd is. Jaap den Besten brengt werken van beide componisten ten gehore op het uit 1990 daterende BAG-orgel in De Hoeksteen. De toegang is vrij.

Beatles tribute One After 909
20:30-23.45 Montfoort, gebouw St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Na meerdere afgelastingen door corona nu dan toch in Monfoort: de gerenommeerde Beatles Tribute Band One After 909, waarvan de naam verwijst naar een vroeg nummer van The Beatles. De band wordt deze avond begeleid door de blazers van The Blue Meanies. One After 909 heeft al vele optredens verzorgd, zoals in The Cavern Club in Liverpool en de Indra in Hamburg, plekken waar The Beatles zelf stonden. Bijdragen aan de avond ook door The Vinylboy’s Ton van Rossum en Jos Sluijs. Toegang 15 euro. Tickets via www.cultureelmontfoort.nl

donderdag 22 september

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.

vrijdag 23 september

Groen & Lekker Markt
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade 2-4,Maandelijks op een vrijdagmiddag organiseren Museum IJsselstein (MIJ) en Eetbaar IJsselstein een Groen & Lekker Markt met een divers aanbod van natuurlijke producten uit tuinen in IJsselstein, afgestemd op het seizoen. Daarnaast zijn er elke markt wisselende aanbieders. Ook nog op vrijdagmiddag 28 oktober.

zaterdag 24 september

Irish Dance Show
20:00-23:00 Montfoort, gebouw St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Ingewikkelde ritmes, benen die wel van elastiek lijken en een strak bovenlichaam. ‘A Journey Through Time’ is een wervelende Ierse dansshow waarin een reis door de dansgeschiedenis van Ierland gemaakt wordt. Van het dansen op straten en in keukens, naar het dansen op grote podia. Entree 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

donderdag 29 september

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid. Tot en met oktober.