Grote brand in boerenschuur

lopik/cabauw • In een boerenschuur aan de Lopikerweg in Lopik heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. De brandweer kon overslag naar de naastgelegen koeienstal voorkomen. In de brandende schuur lag hooi opgeslagen. De brandweer heeft het hooi uitgereden over het weiland om het vuur sneller te kunnen doven. In de koeienschuur zijn ventilatoren geplaatst om de rook bij de koeien weg te houden. De koeien bleven volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht ‘rustig en ongedeerd’. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De Veiligheidsregio heeft bewoners van met name Cabauw opgeroepen ramen en deuren dicht te houden.

Het waren toch al drukke dagen voor de Lopikse posten. Aan het Oeverland in Lopik-dorp is vrijdagmiddag een bouwcontainer uitgebrand. De brand is geblust door de brandweer van Benschop. De Lopikse collega's waren bezig bij een buitenbrand langs de provinciale weg N210 ter hoogte van Cabauw. In de Dorpstraat in Lopik bij de kerk brandde vrijdagavond een prullenbak uit. Foto's elders in deze krant.


Bus en tram anders vanwege Vuelta

montfoort/ijsselstein • Vanwege de start van de Spaanse profwielerronde Vuelta in Utrecht op vrijdag 19 augustus is de dienstregeling van Syntus Utrecht en U-OV die dag tijdelijk ingrijpend gewijzigd. Zo rijdt buslijn 107 van Gouda naar Utrecht over Montfoort naar het NS-station Vleuten in plaats van naar Utrecht CS. De trams uit IJsselstein en Nieuwegein stoppen bij Utrecht CS Jaarbeurszijde en rijden niet door tot Centrumzijde. Bussen vanuit Vianen en Nieuwegein rijden tot P+R Westraven voor een overstap op de tram naar Utrecht CS Jaarbeursplein. De wijzigingen gelden van 15.00 uur tot 22.00 uur. De Vuelta start in Utrecht met een ploegentijdrit.