Zomers orgelconcert

ijsselstein • Martien van der Zwan, huisorganist van de Hervormde gemeente IJsselstein, bespeelt zaterdagmiddag 13 augustus het Van Vulpenorgel in de Oude St.-Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen 2. 

Op zijn programma rond het thema Internationaal Vlechtwerk staan werken van Stanley, Rheinberger, Vierne, Brewer en een eigen improvisatie op Psalm 138. Het zomerse middagconcert begint om 14.30 uur. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Martien van der Zwan (1973) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium met als bijvakken piano en zang. Ook volgde hij improvisatielessen voor orgel en voltooide hij de opleiding schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Momenteel is hij dirigent van jongerenkoor Heman, kleinkoor Kol-Sjariem en instrumentaal ensemble Filomusica. Van der Zwan is ook parttime muziekdocent aan de Gomarus scholengemeenschap te Gorinchem. Ook componeert hij werken voor piano, ensemble, gemengd koor en orgel en werkte hij mee aan tal van cd-opnames.