Vuelta kijken in Utrecht

utrecht/regio • Wie de start van La Vuelta - de Ronde van Spanje - wil meemaken kan vrijdag 19 augustus in Utrecht neerstrijken langs het parcours van de ploegentijdrit. 

Deze eerste etappe start om 18.30 vanaf de Jaarbeurs met de eerste ploeg. De renners koerden vervolgens langs de Singel over de Maliebaan. In volle vaart gaat de route naar Overvecht, waar de teams een lus maken richting Leidsche Rijn. Dit is de plek voor toeschouwers om de renners twee keer voorbij te zien komen. Na het verlaten van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum, rijden de teams af op de finish. Vanaf de fly-over wordt er een teamsprint ingezet tot de streep bij het Jaarbeursplein. De finish van de laatste ploeg is rond 20.25 uur.

Een dag later zijn de renners ook elders in de regio Utrecht te zien. Het peloton vertrekt in 's-Hertogenbosch en rijdt via Renswoude, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. Alle nadere info op www.lavueltaholanda.com.