• Calvin van Maanen in zijn sportschool.
• Calvin van Maanen in zijn sportschool. Foto: Paul van den Dungen

In De Vaart zit weer een sportschool

linschoten • Calvin van Maanen is pas 23 jaar en eigenaar van zijn sportschool Calmotivation, gevestigd op de eerste etage van De Vaart.

Het is november 2021 als de student Integrale Veiligheidskunde start met de opbouw van zijn sportschool. De volledige inventaris heeft hij van zijn eigen spaargeld betaald. De ruimte is gevuld met verschillende toestellen waarop jong en oud zich kunnen uitleven. Duursport, krachtsport, groepssport en bokstrainingen zijn globaal de richtingen waarmee Calvin zich bezig houdt. De groepslessen gaat hij verder uitbreiden. Zelf zegt hij: "Je bent bij mij geen nummer en ik weet dat veel sportscholen dat tegen hun leerlingen zeggen. Maar in Linschoten was er veel behoefte aan een plek waar je op een leuke manier aan je gezondheid kunt werken. En dat is mij hier wel gelukt. Ik studeer dit jaar af, maar ga verder met ondernemen. Job Hoogendoorn is mijn collega trainer en samen runnen wij deze sportschool."
Naast de groepstrainingen en de bootcamp wordt er ook aan disco-boksen gedaan. Deze sport kan al vanaf de leeftijd van 10 jaar beoefend gaan worden. Calmotivation is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 22.00 uur geopend. Op zaterdag en zondag van 08.30 tot 15.00 uur.
Op zaterdag 13 augustus vindt de officiële opening plaats met van 13.00 tot 17.00 uur een open dag. Kijk op www.calmotivation.nl of bel met 06-10536168