Afbeelding
Foto: Brandweer Schoonhoven

• De omgekomen vrouw bevond zich op een pleziervaartuig, dat op de rivier tegen een binnenvaartschip botste. De zwaar beschadigde, gezonken boot is naar de oever gesleept en met een hijskraan uit de Lek getakeld, waarna de vrouw in de boot werd aangetroffen.

 
Aan boord waren nog vier anderen, waarschijnlijk familieleden, die gered konden worden. Minimaal een van de opvarenden liep daarbij lichte verwondingen op. Over de identiteit van de opvarenden en hun relatie tot elkaar, is niets bekendgemaakt door de politie.
Vrijdagavond 5 augustus botste het binnenvaartschip op het bootje, dat daardoor zwaar beschadigd raakte en zonk. Over de toedracht is nog niets bekend. Na het ongeval werd de 35-jarige vrouw direct vermist. De boot was naar de bodem gezonken en werd pas na enige tijd gevonden door duikers van de brandweer. Die probeerden het vaartuig te doorzoeken, maar dat mislukte.
Bergingsboot
Daarop werd besloten om het plezierjachtje naar de oever te slepen. Daar werd het vaartuig met een hijskraan uit de rivier getakeld en op een bergingsboot geplaatst. Vanwege de invallende duisternis werd de zoekactie tegen tien uur ’s avonds gestaakt. De volgende ochtend is verder gezocht, onder meer met een drone.