• Carla Post (rechts) werd verrast met de cheque door het IJF en de familie Willems.
• Carla Post (rechts) werd verrast met de cheque door het IJF en de familie Willems. Foto: Lysette Verwegen

Welkome verrassing voor Kloosterspeeltuin

Algemeen

IJSSELSTEIN  • Carla Post en André Thornton, bestuursleden van de Kloosterspeeltuin, werden verrast door het IJsselsteinFonds met een cheque van duizend euro. Aanvrager Stephanie Willems mocht, met man Jos en dochtertje Esmee (3), de cheque overhandigen.

Reden voor de aanvraag: “Na de vernielingen in de winter kwamen we met een huilende Esmee thuis. Ze was zo verdrietig omdat ze dacht dat ze niet meer in de speeltuin kon spelen”, vertelt Stephanie. Samen met andere omwonenden houdt ze de speeltuin in de gaten. Bij onraad wordt direct de politie gebeld. “Maar de pakkans is klein in het open plantsoen”, weet Carla Post. In de speeltuin is een tijdje mobiele camerabewaking geweest. “Toen bleef het rustig. Eigenlijk zouden we continu bewaking moeten hebben, maar daar gaat de gemeente niet in mee. Zelf camera’s aanschaffen is te duur.” 

Kapot

Aan de hand van bewakingsbeelden van omwonenden wordt nu gepoogd daders op te sporen. Meer verlichting is geen optie: “Dat kan niet in verband met de natuur, het is een plantsoen. We willen ook geen hekken; dat zou het open karakter van het plantsoen teniet doen.” Soms gaat er ook ‘gewoon’ iets kapot: “Recent kregen we een melding van een jongere dat de kabelbaan was gesneuveld. Dat gebeurt - net als bij de schommels - vaak door overbelasting. “Maar ook door slijtage. Veel van de toestellen staan er al sinds het begin en volgend jaar vieren we ons 10-jarig bestaan”, licht Carla toe. De cheque is dus meer dan welkom, ook voor het mini-huttenbouwevenement voor de jongste kinderen in augustus. Daarvoor hadden de bestuursleden van het IJsselsteinFonds nog een tas met kleine presentjes bij zich .
Wensen voor het 10-jarig bestaan: “Uitbreiden, maar da’s moeilijk als er steeds van alles kapot gaat.” En een simpele wens: “Heel veel vrienden van de speeltuin. En vrijwilligers!” Iedereen is welkom om te kijken op www.speeltuinkloosterplantsoen.nl. En dan het speciale project: “Nóg toegankelijker zijn voor kinderen met een beperking.”