• Mike (r) en Gerbrand zorgen voor schone kliko's.
• Mike (r) en Gerbrand zorgen voor schone kliko's. Foto: Paul van den Dungen

Mike en Gerbrand laten kliko’s weer glimmen

Algemeen

MONTFOORT / LINSCHOTEN • Het is een stralende vrijdag als Mike van der Veer met zijn vriend Gerbrand van Zoelen in Linschoten de kliko van mevrouw de Jong staan schoon te maken. Het is vakantie, dus kan Mike’s Klusjesbedrijf vaker op pad.

José de Jong ontdekte Mike’s Klusjesbedrijf op Facebook en vroeg of hij ook naar Linschoten wilde komen. ‘’Dat was geen probleem en dat heb ik meteen gedeeld met andere Linschoters. Vandaag komt hij mijn grijze kliko schoonmaken en zoals je kunt zien glimt hij weer als nooit tevoren. Volgende week komt hij voor de bruine met het groenafval. Ik ben er erg blij mee.”
Zowel Mike als zijn buurjongen Gerbrand begonnen vorig jaar juni met het schoonmaken van kliko’s en soms ook wat klein tuinonderhoud, maar dat laatste doet hij nu niet meer. ‘’Eerst voornamelijk bij de buren, maar later dacht ik dat ik dat nog wel wat kon uitbreiden. In het begin reed ik met een skelter met aanhanger en alleen in Montfoort. Nu heb ik een soort bakfiets en daarmee kan ik wat grotere afstanden afleggen. Samen met Gerbrand maak ik de kliko’s schoon. Zowel de bruine, grijze als de blauwe.”
In zijn bakfiets staat een hogedrukreiniger met extra slang en verlengsnoer, maar ook een emmer met schoonmaakmiddel, sponsjes en ander reinigingsmateriaal. De grijze kliko van José de Jong staat na de behandeling oogverblindend in de zon te stralen. “De bruine kliko’s zijn het meest vervuild en daar wordt ook het meest om gevraagd. Nu is het vakantie en heb ik meer gelegenheid. School gaat voor en dus ben ik afhankelijk van mijn rooster, lesuren en huiswerk. Mijn buurjongen Gerbrand is een prima hulp en samen zorgen wij ervoor dat de mensen ook tevreden zijn. Het enige dat wij bij de mensen vragen is een beetje stroom en water.’’
Passanten vragen de jongens wat zij precies aan het doen zijn en vinden het een goed idee. De Yuverta-student is een kleine ondernemer in de dop en te bereiken via 06-47184717. Vanwege hun vakantie staan ze vanaf 17 augustus weer paraat.