Zomers orgelconcert

ijsselstein • Met als thema Internationaal Vlechtwerk, bespeelt de 23-jarige Italiaanse organiste Francesca Ajossa zaterdag 23 juli het Van Vulpenorgel in de Oude St.-Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen 2 in IJsselstein.

Francesca Ajossa geldt als een veelgevraagd concertorganist en concerteerde op verschillende internationale festivals, won twee prijzen bij internationale orgelconcoursen en nam twee cd's op. Op haar programma in IJsselstein staat van werk Bach, Couperin, Franck en Bossi. Het gratis concert begint om 14.30 uur. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie op: www.vanvulpenorgelijsselstein.nl.
Francesca Ajossa begon haar muzikale opleiding bij prof. Angelo Castaldo aan het Palestrina Conservatorium in haar geboorteplaats Cagliari, waarna zij in 2020 haar Master of Music bij Ben van Oosten cum laude afrondde. In 2021 rondde ze een master Muziekpsychologie aan de Universiteit van York af. Onlangs startte ze met een derde master Claviorganum in Hamburg.