• Een cheque bijna 8.500 euro.
• Een cheque bijna 8.500 euro. Foto: 't Kasteel

Schooljeugd helpt VluchtelingenWerk

ijsselstein • Elk schooljaar organiseren de vier openbare basisscholen uit IJsselstein verschillende sponsoracties met de leerlingen voor goede doelen. Dit jaar bundelen de scholen hun krachten: het sponsorgeld ging naar Stichting VluchtelingenWerk IJsselstein en Nieuwegein. De leerlingen van de vier scholen haalden dit jaar het enorme bedrag van 8491,55 euro op.

De leerlingen van de vier openbare basisscholen uit IJsselstein willen allemaal hetzelfde: ieder kind moet kind kunnen zijn. Alle leerlingen van de basisscholen De Tandem, De Trekvogel, ‘t Kasteel en De Torenuil hebben met dit doel voor ogen tijdens het afgelopen schooljaar verschillende acties op touw gezet.

Zo renden de leerlingen van de basisscholen De Tandem, De Trekvogel en ‘t Kasteel op Koningsdag geld bij elkaar tijdens een sponsorloop. Fanatiek gingen ze met de sponsorkaarten langs familie en vrienden en probeerden natuurlijk zoveel mogelijk geld per rondje te krijgen. De leerlingen wisten ongelofelijk veel sponsors te vinden en renden veel meer rondjes  dan ze van tevoren hadden bedacht. Mooi was volgens de scholen ook dat de leerlingen elkaar hielpen om nog net dat ene extra rondje te kunnen lopen. Op basisschool De Torenuil werd een sponsormarkt gehouden om ook op die manier geld in te zamelen. De kinderen hadden hard gewerkt, waardoor er heel veel werd verkocht en een mooie opbrengst werd behaald.

De schooldirecteuren Vincent Kalshoven van De Tandem, Sjoera Vrancken van De Trekvogel, Rick de Vos van De Torenuil en Femke van den Brink van ‘t Kasteel konden kort voor de zomervakantie met een aantal leerlingen trots de cheque overhandigen aan vertegenwoordigster Channa van VluchtelingenWerk.

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden.