De aankondiging van de 13e editie in 2019. Tot zover de laatste in de oude vorm.
De aankondiging van de 13e editie in 2019. Tot zover de laatste in de oude vorm. Foto: de24uurvanmontfoort.nl

24 uur van Montfoort gaat niet door

Algemeen

MONTFOORT • De organisatie van de ‘24 uur van Montfoort’ heeft met pijn in het hart besloten het muzikale familiefeest rond de jaarmarkt van de agenda te schrappen. Financiële krapte is volgens de organisatie de reden. In tegenstelling tot geruchten gaat de jaarmarkt op zaterdag 20 augustus gewoon door. 

De afgelopen twee jaar ging de 24 uur van Montfoort door de coronamaatregelen niet door. De laatste editie was in 2019. Dat jaar was, aldus het bestuur, een erg slecht financieel jaar. De reserves moesten uitkomst bieden. Kern van het probleem is de scheve verhouding van inkomsten en uitgaven, ondanks alle goede bedoelingen van de sponsoren. De organisatie vreest een faillissement van de 24 uur van Montfoort binnen twee jaar. 
Voor een sluitende begroting moet het feest meer omzet halen, wat volgens de organisatie niet kan op een bescheiden ruimte op de Plaats. Over verplaatsing naar het Hofplein, met meer ruimte voor publiek en podia, kon met de horeca op de Plaats geen overeenstemming worden bereikt, aldus de organisatie.
Inmiddels heeft de organisatie wel een toekomstvisie geformuleerd: een kwalitatief aantrekkelijk modern festival voor jong en oud op een grotere locatie met meer meer mogelijkheden voor podium, installaties, toeschouwers en de horecafaciliteiten. ‘’Deze locatie wordt wat ons betreft Het Hofplein. Ons plan is dan ook om de 24 uur van Montfoort niet langer te koppelen aan de jaarmarkt. Zo kan elk evenement optimaal tot zijn recht komen.’’
De volledige verklaring staat op www.de24uurvanmontfoort.nl