Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Stock nl.123rf.com

Groot onderhoud flats opgeschort door hogere kosten

Algemeen

IJSSELSTEIN • Het groot onderhoud aan de flatwoningen aan de Ruimtevaartbaan en Lanceerplaats in IJsselstein is opgeschort. De kosten vallen substantieel hoger uit dan begroot. De bewoners zijn geïnformeerd.

De kosten zijn veel hoger dan voorzien door de schaarste aan bouwmaterialen, stijgende bouwkosten en personeelstekort in de bouw. Daarnaast wil woningcorporatie Cazas/Provides (CP) aanvullend onderzoek doen naar de toekomst van de woningen en mogelijke kansen om extra woningen te realiseren, die hard nodig zijn in de huidige wooncrisis. Eind van het jaar worden de bewoners geïnformeerd over wanneer er wél gestart wordt en met welke werkzaamheden.
CP wil kijken naar uitbreidingsmogelijkheden van het woningaanbod op deze plek: “De hoogte, diepte of breedte in”, aldus de woordvoerder. “Nu investeren in groot onderhoud en betere mogelijkheden uitsluiten moeten we juist nu voorkomen.”
De heroverweging - in samenspraak met uitvoerder Heembouw - werd mede ingegeven door de het oplopend woningtekort, de druk vanuit Den Haag op woningcorporaties en ingrijpende maatregelen in Utrecht, waar statushouders zes weken voorrang krijgen in de huurwoningtoewijzing. “Door even pas op de plaats kunnen we straks versnellen.” Er is begrip voor de huurders die nu met onzekerheid worden geconfronteerd. “De heroverweging is voor niemand fijn. Maar de zorg voor onze huurders staat voorop en er komt geen huurder op straat. De beslissing heeft geen gevolgen voor het onderhoud aan de schakelflats, zoals daar met bewoners is gecommuniceerd.’’