• Een creatief voorbeeld: in de auto tijdens een hevige regenbui tussen het ruitenwissen door.
• Een creatief voorbeeld: in de auto tijdens een hevige regenbui tussen het ruitenwissen door. Foto: Paul van den Dungen

Stadsmuseum De Knoperij schrijft fotowedstrijd uit over water

Algemeen

MONTFOORT •  Als onderdeel van de expositie “Water – vriend of vijand” organiseert Stadsmuseum De Knoperij een fotowedstrijd waaraan iedereen mag meedoen. 

Deze zomer toont het Montfoortse museum een gecombineerde expositie waarin water de hoofdrol speelt. Er is een expositie over 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie en een hoofdexpositie ‘Water – vriend of vijand’ . In de hoofdexpositie wordt de rol van het water in Montfoort nader belicht. Vanaf ongeveer 900 jaar geleden, waarbij het moerassige gebied werd drooggelegd voor landbouwgrond, tot de huidige tijd met periodes van droogte, afgewisseld met ernstige regenval waartegen de dijken bescherming bieden. De tentoonstelling gaat ook over drinkwater, watervervuiling, waterzuivering en waterbeheersing in het gebied. Water speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de stad en directe omgeving.

Opdracht van de fotowedstrijd is het maken van een bijzondere of originele foto van water in Montfoort en omgeving. Alle verschijningsvormen van water mogen daarin een rol spelen. Bijvoorbeeld de Hollandsche IJssel, regen, dijken, pleziervaart, drinkwater, vervuild water, water om mee te spelen. Er zijn voorbeelden te over.
Deelnemers mogen maximaal twee foto’s insturen. Dat kan digitaal naar het mailadres: info@oudmontfoort.nl maar ook mogen ze al afgedrukt worden ingeleverd bij De Knoperij aan de Keizerstraat 25 in Montfoort. Zorg voor naam, contactgegevens, leeftijd, locatie van de foto en eventueel het bijbehorende verhaal. De uiterste inleverdatum is 31 augustus.

De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op originaliteit en compositie. ‘’Ook horen we graag jouw verhaal bij de foto.’’ De mooiste ingezonden foto’s worden afgedrukt op A4-formaat en worden van 8 augustus tot en met 17 september tentoongesteld in De Knoperij. Nadien maakt de jury de winnaars bekend. Te verdienen vallen een eerste prijs van 100 euro, een tweede prijs van 50 en een derde prijs van 25 euro.