Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Raadsgriffie IJsselstein met uitbreiding op sterkte

Algemeen

IJSSELSTEIN • Net de aanstelling van Joris Moes per 1 september als  full time raadsadviseur / plaatsvervangend griffier bij de gemeente IJsselstein is de griffie van IJsselstein weer volledig op sterkte en zelfs uitgebreid

Joris Moes is geboren IJsselsteiner.

De raad van IJsselstein heeft op 7 juli besloten in zichzelf te willen investeren en het budget en de formatie van de griffie uit te breiden. Griffier Arnout van Kooij is blij met dit besluit  omdat de raad meer ondersteuning nodig heeft de toenemende complexiteit van het lokaal bestuur, zowel inhoudelijk als procedureel. Met onder meer het sociaal domein en de omgevingswet krijgt de gemeenteraad en dus ook de griffie te maken met meer inhoudelijke dossiers. De toenemende regionale samenwerking maar ook digitalisering en bewoners participatie vragen om een flexibelere en grotere inzet van de griffie.

De griffie is in dienst van de gemeenteraad zelf en is verantwoordelijk voor de inhoudelijke ondersteuning van de raad en van raadsleden. Ook vervult de griffier een spilfunctie als tussenpersoon tussen de raad en het college, de ambtelijke organisatie, maatschappelijke organisaties, media en inwoners. De griffier fungeert daarnaast ook als secretaris van de raad als geheel en woont de raadsvergaderingen bij. In die hoedanigheid heeft hij onder meer een ondersteunende taak bij het vaststellen van de agenda, de verslaglegging en de verzending van vergaderstukken. 

De gemeenteraad bepaalt als ‘werkgever’ hoeveel en welke middelen er beschikbaar zijn voor de griffier en welke verantwoordelijkheden de griffier op zich neemt.