Overhandiging van de cheque door de leerlingen en schooldirecteuren aan Channa (Vluchtelingenwerk).
Overhandiging van de cheque door de leerlingen en schooldirecteuren aan Channa (Vluchtelingenwerk). Foto: 't Kasteel

Leerlingen rennen torenhoog bedrag bij elkaar voor Vluchtelingenwerk

Algemeen

IJSSELSTEIN • Ieder schooljaar organiseren de vier openbare basisscholen uit IJsselstein verschillende sponsoracties met de leerlingen voor goede doelen. Dit jaar bundelen de scholen hun krachten: het sponsorgeld ging naar Stichting Vluchtelingenwerk IJsselstein en Nieuwegein. De leerlingen van vier scholen haalden dit jaar het enorme bedrag van € 8491,55 op.

De leerlingen van de vier openbare  basisscholen uit IJsselstein willen allemaal hetzelfde: ieder kind moet kind kunnen zijn. Alle leerlingen van de basisscholen De Tandem, De Trekvogel, ‘t Kasteel en De Torenuil hebben met verschillende acties hier hard voor gewerkt.

De leerlingen van basisschool de Tandem, de Trekvogel en ‘t Kasteel renden op Koningsdag geld bij elkaar. Fanatiek gingen ze met de sponsorkaarten langs familie en vrienden en probeerden natuurlijk zoveel mogelijk geld per rondje te krijgen. De leerlingen wisten ongelofelijk veel sponsors te vinden en renden veel meer rondjes renden dan van tevoren bedacht. Mooi was ook dat de leerlingen elkaar hielpen om nog net dat ene extra rondje te lopen. Op basisschool de Torenuil werd een sponsormarkt gehouden om zo geld in te zamelen. De kinderen hadden zo ontzettend hard gewerkt, waardoor heel veel werd verkocht en een mooie opbrengst werd behaald. 

Vincent Kalshoven (directeur de Tandem), Sjoera Vrancken (directeur de Trekvogel), Rick de Vos (directeur de Torenuil) en Femke van den Brink (directeur ‘t Kasteel) konden samen met een aantal leerlingen enorm trots de cheque aan Channa (Vluchtelingenwerk) overhandigen.