Eef en José met Marijke van Beukering van D66.
Eef en José met Marijke van Beukering van D66. Foto: Paul de Jonge

Zonnebloem-winnaars naar 2e Kamer

linschoten/den haag • De winnaars van de D66-zonnebloemactie van vorig jaar mochten op bezoek bij de Tweede Kamer.

Het echtpaar José en Eef van Zoest uit Linschoten had vorig jaar bij het verkiezingsprogramma van D66 in Linschoten een zakje zonnebloempitten gekregen en daarmee binnen Montfoort en Linschoten de hoogste zonnebloem gekweekt. Fotojournalist van Het Kontakt Zenderstreeknieuws, Paul van den Dungen heeft dit samen met D66 voorzitter Paul de Jonge kunnen vaststellen. Vorige week woensdag brachten José en Eef een bezoek aan het gebouw van de Tweede Kamer waar zij een ontmoeting hadden met Marijke van Beukering-Huijbrechts, Tweede Kamerlid voor D66 en inwoonster van IJsselstein.
Na een hartelijke ontvangst en een rondleiding langs de commissiezalen, waar veel van de televisie bekende gezichten aan het vergaderen waren, kregen de twee winnaars van de zonnebloempitwedstrijd een lunch aangeboden in het restaurant dat normaliter uitsluitend toegankelijk is voor Kamerleden.
Na de gezellige lunch volgde nog een bezoek aan de publieke tribune van de Tweede Kamer, waar op dat moment vergaderd werd over de gaswinning in Groningen. "Je moet wel erg van vergaderen houden om dit leuk te vinden", vond Eef. José was onder de indruk van de vriendelijkheid van de Kamerleden die zij in de wandelgangen tegenkwamen. Het was al met al een een leerzaam uitstapje waarvoor het zaadje een jaar geleden al was geplant.